Liko formalumai: Lietuva – favoritė ir prieš čekus

By 2022-07-04 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą juda be pralaimėjimų ir F grupėje su 5 pergalėmis žengia pirmoje pozicijoje. Lietuvių varžovai čekai, bosniai ir bulgarai pavyti grupės lyderių negali, tačiau vis dar kovoja dėl patekimo į antrąjį etapą.

ATRANKOS LAŽYBOS

Lietuvos rinktinė, jau užsitikrinusi pirmąją vietą grupėje, gali galvoti apie antrojo etapo kovas, tačiau pergalė šį vakarą vis tiek yra labai svarbi. Komandos patekusios į antrąjį etapą nešasi iškovotus laimėjimus prieš tas pačias komandas, kurios taip pat žais kitame etape.

Čekijos rinktinė šiuo metu dalinasi antrąją ir trečiąją vietas su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine. Abi komandos turi po dvi pergales ir 3 pralaimėjimus, kai ketvirtoje vietoje esanti Bulgarija žengia su vienu laimėjimu.

Kol kas išlieka neaišku, kurios komandos žengs į kitą etapą. Jeigu Čekija pralaimės lietuviams, o bulgarai įveiks bosnius, visos trys komandos turės po 2 pergales ir bus skaičiuojamas tarpusavio santykis. Šiuo metu čekai turi -1 tašką, bosniai +6, o bulgarai turi -4. Iš šios trijulės į antrąjį etapą pateks tik dvi.

TOPsport ekspertai ir yra įsitikinę, jog būtent lietuviai sugebės įnešti intrigos į šią grupę ir suteiks šansą tiek bulgarams, tiek bosniams pakilti iki antrosios vietos turnyrinėje lentelėje. TOPsport Lietuvos rinktinės šansus vertina 65 proc., kai čekų galimybės yra vertinamos 35 proc.

Neabejojama, jog Lietuvos rinktinės gretose rezultatyviausias bus Ignas Brazdeikis, o Čekijos rinktinę į priekį ves Tomašas Satoransky.