Lengvosios atletikos pasaulio čempionatas: dvigubi medaliai Lietuvai iš M. Aleknos ir A. Gudžiaus?

By 2022-07-19 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Lengvosios atletikos pasaulio čempionatas artėja prie finišo tiesiosios, o didžiausios lietuvių viltys iškovoti medalius – disko metimo finale. Jame varžysis net du atstovai iš Lietuvos: Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, 4 val. 30 min. Lietuvos laiku Lietuvos lengvaatlečiai varžysis dar su 10 dalyvių dėl čempiono vardo. Abu lietuviai yra priskiriami prie favoritų, tačiau jų patirtys planetos pirmenybėse skiriasi.

19-metis, legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus Mykolas, yra triumfavęs jaunimo Pasaulio ir Europos čempionatuose, tačiau tarp vyrų, tokių pasiekimų dar neturi. Tiesa, 2021-aisiais M. Alekna tapo Lietuvos vicečempionu, o šiais metais – čempionu.

Tuo tarpu 31-erių A. Gudžius gali pasigirti eile pasiekimų. Pasaulio čempionate kaunietis 2017-aisiais iškovojo aukso medalį, kaip ir 2018-ųjų Europos pirmenybėse. Lietuvis taip pat yra dalyvavęs ir Olimpinėse žaidynėse, tačiau jose du kartus užėmė 12-ą vietą. A. Gudžius taip pat yra triumfavęs jaunimo pasaulio ir Europos čempionatuose, o Universiadoje iškovojęs bronzą.

A. Gudžius taip pat yra daugkartinis Lietuvos čempionas. Kaunietis Lietuvos lengvosios atletikos čempionate yra triumfavęs jau 7 kartus, penkis kartus iškovojęs sidabrą ir kartą bronzą. A. Gudžius taip pat 7 kartus yra iškovojęs LLAF taurę.

Tiesa, nors M. Aleknos patirtis aukščiausio lygio varžybose yra kur kas menkesnė, asmeninsi rekordas yra geresnis jo. M. Aleknos rekordas siekia 69,81 m., kai A. Gudžiaus – 69,59 m.

Nepaisant fantastiškų A. Gudžiaus pasiekimų ir milžiniškos patirties, Oregone geriau yra vertinamas M. Alekna.

19-mečio M. Aleknos galimybės tapti pasaulio čempionu yra vertinamos 25 proc., kai A. Gudžiaus – 5 proc. Pastarojo galimybės pasidabinti bet kokios prabos medaliu, TOPsport ekspertų yra vertinamos 40 proc., kai M. Aleknos šansus TOPsport vertina net 65 proc.

Pasaulio čempionato finale geriau už V. Alekną yra vertinamas tik slovėnas Kristjanas Cehas, o už A. Gudžių, be šio dueto, švedas Danielis Stahlas.