Kontrolinės rungtynės: Prancūzija – Lietuva tiesiogiai, apžvalga, prognozės ir sudėtis

By 2023-08-08 9 rugpjūčio, 2023 Krepšinis, Pasaulio krepšinio čempionatas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia pasiruošimą planetos pirmenybėms, o šį kartą Kazio Maksvyčio auklėtinių laukia pats rimčiausias išbandymas šią vasarą kol kas – Prancūzijos rinktinė.

Tai bus pirmasis mačas iš dviejų tarp Lietuvos ir Prancūzijos. Pirmasis susitikimas vyks Prancūzijoje, kai tuo tarpu antrajam mačui prancūzai atvyks į Lietuvą.

Prancūzijos rinktinė

Viena iš talentingiausių Prancūzijos kartų jau kurį laiką dominuoja Europoje ir nors tokios pavardės kaip Tony Parkeris, ar Borisas Diaw jau paliko šalies rinktinę, tačiau net ir be jų prancūzai išlieka neįtikėtinai grėsmingi.

Be pirmojo šių metų NBA naujokų biržos šaukimo Victoro Wembaneyamos žaisianti Vincento Collet kariauna tikrai nebus nusilpusi, kadangi Prancūzijos rinktinės marškinėlius apsivilks ir Elie Okobo, Nando De Colo, Evanas Fournier, Nicolas Batumas, Rudy Gobertas bei dar daug kitų žvaigždžių.

Prancūzai pasiruošimo etape jau sužaidė tris mačus ir juos laimėjo užtikrintai. Tunisas buvo sudorotas neįtikėtinu rezultatu 93:36, Juodkalnija įveikta 80:69, o paskutiniame mače sutriuškinta ir Venesuela 86:67.

Lietuvos rinktinė

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turi kur kas daugiau netekčių sudėtyse, tačiau nepaisant to į komandą vis tiek atvyko viena didžiausių šalies krepšinio žvaigždžių – Jonas Valančiūnas.

Lietuvos vyrų pagrindinė rinktinė taip pat jau sužaidė tris draugiškus mačus, tačiau tiek sėkmės kiek prancūzai nepasiekė. Pasiruošimo etapas buvo pradėtas triuškinama pergale 100:72 prieš Ukrainą, po to palaužtas Sakartvelas po pergalingo Tomo Dimšos metimo 104:102, tačiau tokiu pat būdu buvo pralaimėta Suomijos rinktinei 79:81.

Lietuvos vyrų rinktinė sudėtis mačui su Prancūzija:

Vaidas Kariniauskas
Rokas Jokubaitis
Tomas Dimša
Deividas Sirvydis
Margiris Normantas
Ignas Brazdeikis
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Mindaugas Kuzminskas
Ąžuolas Tubelis
Donatas Motiejūnas
Jonas Valančiūnas
Gabrielius Maldūnas

Rungtynėms neregistruoti: Dovydas Giedraitis ir Donatas Tarolis.

Prancūzija – Lietuva prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Prancūzijoje turės tenkintis autsaiderės vaidmeniu. Kazio Maksvyčio auklėtinių šansai palaužti Europos vicečempionus ir pasaulio čempionato bronzos laimėtojus yra vertinami 25 proc., kai prancūzų galimybės triumfuoti – 75 proc.

Vis dar su sudėtimi eksperimentuojantys lietuviai susirems su jau savo 12-uką turinčia kariauna, kuri jau intensyviai ruošiasi pasaulio čempionatui.

Paskutinius keturis tarpusavio mačus laimėjo būtent Prancūzijos rinktinė. 2019-ųjų pasaulio čempionato antrojo grupių etapo mače pergalę Prancūzija iškovojo 78:75 po sensacingo Rudy Goberto numušto kamuolio bei Dainiaus Adomaičio garsiosios spaudos konferencijos.

Po trijų metų Prancūzija Europos čempionato grupių etape 77:73 palaužė lietuvius, vedami 27 taškus pelniusio Evano Fournier. O praėjusį sezoną komandos dukart susitiko ir atrankoje į pasaulio čempionatą ir mačuose, kurie jau nieko nebelėmė, pergales šventė Prancūzija 90:65 ir 70:63.

Prancūzija – Lietuva tiesiogiai

Šią milžinų akistatą tiesiogiai transliuos GO3 televizija.