Kontrolinės rungtynės: Lietuva – Puerto Rikas tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė toliau tęsia pasiruošim planetos pirmenybėms ir jau tuoj stos į priešpaskutinę kontrolinę dvikovą prieš pasaulio čempionatą.

Šį kartą Lietuvos rinktinės varžove taps Pietų Amerikos atstovė Puerto Riko komanda.

KREPŠINIO LAŽYBOS

Puerto Riko rinktinė

Puerto Rikas pasaulio čempionato pasiruošime yra sužaidusi tik keturias draugiškas rungtynes. Visgi, vos vienos iš jų buvo prieš kiek silpnesnį varžovą, kai kiti trys mūšiai buvo prieš tikras krepšinio milžines.

Pasiruošimo pradžioje Puerto Rikas palaužė Dominikos Respubliką 93:86, tačiau po to sekė triuškinamos nesėkmės prieš JAV (74:117), Italiją (65:98) bei Serbiją (75:110).

Šį kartą Puerto Rikas į pasaulio čempionatą vyksta be NBA pavardžių, o pagrindiniais smuikais komandoje grieš Isaiah Pineiro, Goerge‘as Candoittas bei Tremontas Watersas. Visi trys naujajame sezone žais gimtojoje šalyje, tačiau visi trys turėjo sutartis su NBA komandomis, tačiau užsikabinti už svajonės nė vienam nepavyko.

Puerto Riko rinktinė pasaulio čempionate rungtyniaus B grupėje, kurioje susitiks su Pietų Sudanu, Serbija bei Kinija.

Lietuvos rinktinė

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimo etape sužaidė šešis mačus, per kuriuos iškovojo tris pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Pasiruošimo ciklas buvo pradėtas laimėjimais prieš Ukrainą (100:72) ir Gruziją (104:102), o to pralaimėjo suomiams (79:81) bei dukart prancūzams (72:90, 70:76) ir galiausiai revanšavosi suomiams (84:80).

Lietuviai čempionatą pradės D grupėje, kurioje grumsis su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Lietuva – Puerto Rikas prognozės

Lietuvos rinktinė šiame mače, kuris vyks Taivane, bus favorite ir ekspertai prognozuoja, jog Kazio Maksvyčio auklėtiniai iškovos užtikrintą pergalę.

Visgi, tai bus tik trečias šalių susitikimas, o du prieš tai įvykę mačai lengvi nebuvo lietuviams. 2004-aisiais Olimpinėse žaidynėse Puerto Rikas buvo palaužtas 98:90, o 2012-ųjų Olimpinių žaidynių kvalifikacijoje buvo iškovota pergalė 76:72.

Lietuva – Puerto Rikas tiesiogiai

Lietuvos ir Puerto Riko tiesioginė transliacija bus rodoma Go3 televizijoje.