Kauno Žalgiris 2023/24: Eurolygos tvarkaraštis, komandos sudėtis ir naujas logotipas

By 2023-09-07 11 spalio, 2023 Eurolyga, Krepšinis, LKL

Daugkartinis Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ naująjį sezoną pasitinka kaip reikiant atsinaujinęs. Naująjį ekipos veidą pristatęs „Žalgiris“ sieks naujų aukštumų su naująją emblema ir minimaliai pasikeitusiomis spalvomis.

Praėjusį sezoną į Eurolygos TOP-8 patekęs „Žalgiris“ nuskynė tiek Karaliaus Mindaugo taurę, tiek Lietuvos krepšinio lygos titulą. Minimaliai ir sudėtį atnaujinę kauniečiai išsaugojo komandos branduolį, pridėjo pajėgių legionierių ir sau kelia ir vėl pačius aukščiausius tikslus.

KREPŠINIO LAŽYBOS

Kauno „Žalgiris“: naujas logotipas

Kauno „Žalgiris“: sudėtis

Kauno „Žalgirio“ ekipą šią vasarą paliko penki krepšininkai, o papildė trys. Lietuvos čempionų gretas paliko LKL finalų MVP Isaiah Tayloras, kuris niekaip negalėjo susitvarkyti su traumomis. Ekipą taip pat paliko ilgametis komanods narys Karolis Lukošiūnas, sezono viduryje prie komandos prisijungęs Achille Polonara, į NCAA išvykęs Motiejus Krivas ir didžiąją sezono dalį dėl sveikatos problemų negalėjęs žaisti Tyleris Cavannaugh.

Skambiausias vasaros pirkinys buvo Nazas Mitrou-Longas, kuris pasirašė sutartį 1+1. Kanadietis atvyko iš Milano „Emporio Armani“ ekipos ir Eurolygoje rinko po 7,4 taško, 2 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Svarbiu naujoku tapo ir 206 cm ūgio puolėjas Brady Manekas. NBA Vasaros lygoje spindėjęs snaiperis taip pat sudarė 1+1 sutartį su kauneičiais.

Amerikietis praėjusį sezoną rungtyniavo Australijoje ir Turkijoje. Sezono pradžioje B. Manekas vilkėjo Perto „Wildcats“ marškinėlius, o po to persikėlė į Bursos „Tofaš“.

Australijoje B. Manekas rinko po 13,1 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio, o Turkijoje krepšininko vidurkiai šoktelėjo iki 15,4 taškų ir 5,9 atkovotų kamuolių.

Motiejaus Krivo vietą komandoje pakeitęs Danielius Lavrinovičius atvyko iš Kėdainių „Nevėžio“. Krepšininkas LKL pirmenybėse rinko po 10,8 taško ir 3,6 rezultatyvaus perdavimo. Lietuvis turėtų tapti trečiuoju komandos centru.

Kauno „Žalgiris“: tvarkaraštis Eurolygoje

Kauniečiai sezoną Eurolygoje pradės jau spalio 5 dieną Italijoje. Pirmajame ture „Žalgirio“ lauks Bolonijos „Virtus“ iššūkis.

Pirmasis mūšis namuose vyks prie principinius varžovus iš Serbijos. Spalio 13 dieną į Kauną atvyks Belgrado „Crvena Zvezda“ su Roku Giedraičiu.

Prieš pat Šv. Kalėdas žalgirierčiai gruodžio 22 dieną priims žvaigždžių pripildytą, tačiau jau be Šarūno Jasikevičiaus atvykstančią „Barcelona“ ekipą.

O reguliarus sezonas Eurolygoje bus uždarytas balandžio 11 dieną. Tai bus ir paskutinis reguliaraus sezono mačas, ir paskutinis mačas namuose. Šią dieną bus priimta Eurolygos čempionė Madrido „Real“.