Eurolyga 2024: „Žalgiris“ – „Bayern“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-11-17 Eurolyga, Krepšinis

Kauno „Žalgirio“ ekipa po dviejų savaičių pertraukos sugrįžta į namų areną, kur priims Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Su trimis pergalėmis užstrigę kauniečiai šį vakarą mėgins panaikinti keturių pralaimėjimų paeiliui seriją, kai „Bayern“ ekipa nutraukė savo keturių pralaimėjimą seriją ir mėgins per dvigubą savaitę iškovoti jau antrąją pergalę paeiliui.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Eurolyga 2024: „Žalgiris“ – „Bayern“ praėjusio sezono akistatos

Kauno „Žalgiris“ praėjusį sezoną sugebėjo abu kartus įveikti Miuncheno „Bayern“ ekipą, o antroji pergalė tapo ir svarbiausia sezono.

Pirmąjį kartą komandos susitiko Kaune ir tada „Žalgirį“ į pergalę vedė fantastiškasis Keenanas Evansas. Kauniečiai laimėjo 75:67, o „Žalgirio“ lyderis sugebėjo pelnyti 32 taškus, atkovoti keturis kamuolius, atlikti keturis rezultatyvius perdavimus ir surinkti net 39 naudingumo balus.

Tiesa, K. Evansui puikiai talkino ir komandos kapitonas Edgaras Ulanovas, kuris mačą užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 18 taškų.

„Bayern“ ekipą į priekį vedė 18 taškų pelnęs Corey Waldenas bei 17 surinkęs buvęs žalgirietis Augustine‘as Rubitas.

Tuo tarpu antrasis mačas buvo svarbiausias visame sezone. Paskutiniame reguliaraus sezono ture sprendėsi „Žalgirio“ likimas ir pergalės atveju, kuri ir buvo pasiekta, atsivėrė durys į atkrintamąsias.

Kauniečiai laimėjo tikrą nervų karą 83:80 ir žengė tarp aštuonių stipriausių komandų. Žalgiriečius į svarbiausią sezono pergalę vedė 20 taškų surinkęs Lukas Lekavičius, kai tuo tarpu Rolands Smits pridėjo 16.

Bavarų gretose labiausiai išsiskyrė ir vėl rezultatyviausiai žaids Corey Waldenas, kuris tądien surinko 14 taškų.

Eurolyga 2024: „Žalgiris“ – „Bayern“ apžvalga

„Žalgirio“ ekipa yra įkritusi į gilią duobę Eurolygoje ir neranda būdų iš jos išlipti. Keturi pralaimėjimai iš eilės nubloškė kauniečius už įkrintamųjų ribos, tačiau pozityvo vis tiek yra – trys pralaimėjimai iš keturių pasibaigė keturių arba mažiau taškų skirtumu.

„Žalgiris“ pralaimėjimų seriją pradėjo skaudžia nesėkme prieš „Valencia“ (72:87), vėliau sekė dramatiški pralaimėjimai prieš ASVEL (88:91), „Anadolu Efes“ (82:86) ir „Panathinaikos“ (71:73).

Bavarai buvo atsidūrę panašioje situacijoje, kai fiksavo keturių iš eilės pralaimėjimų seriją prieš „Barcelona“ (59:98), „Fenerbahče“ (67:76), „Crvena Zvezda“ (68:74) ir „Maccabi“ (90:93). Visgi, ši pralaimėjimų serija buvo nutraukta šią savaitę, kai namuose bavarams pavyko palaužti Belgrado „Partizan“ (94:85).

Tiek, „Žalgiris“, tiek „Bayern“ po aštuonių turų turi po tris pergales ir penkis pralaimėjimus.

Eurolyga 2024: „Žalgiris“ – „Bayern“ prognozės

Nors kauniečiai ir yra užstrigę Eurolygoje, TOPsport ekspertai būtent juos ir mato šios poros favoritais. „Žalgirio“ ekipos galimybės triumfuoti yra įvertintos 65 proc. tikimybe, kai „Bayern“ šansai yra vertinami 35 proc.

Prognozuojama, jog rezultatyviausiu rungtynių žaidėju taps Keenanas Evansas, kai tuo tarpu „Bayern“ gretose lyderiauti turėtų Carsenas Edwardsas.

Eurolyga 2024: „Žalgiris“ – „Bayern“ tiesiogiai

Tiesioginę „Žalgirio“ ir „Bayern“ rungtynių transliaciją galite stebėti nemokamu kanalu LRT arba per Go3 televiziją.