Eurolyga 2024: Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-11-15 Eurolyga, Krepšinis

Į duobę įkritęs Kauno „Žalgiris“ mėgins reabilituotis prieš, kol kas, lūkesčių nepateisinančią ir lietuvišką akcentą turinčią Atėnų „Panathinaikos“.

Kauniečiai Graikijos sostinėje mėgins panaikinti trijų pralaimėjimų iš eilės seriją, kai „Panathinaikos“ sieks pirmą kartą šį sezoną iškovoti antrąją pergalę paeiliui.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Panathinaikos“ – „Žalgiris“ akistatos praėjusį sezoną

Praėjusį sezoną Atėnų „Panathinaikos“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipos susitiko du kartus. Deja, tačiau kauniečiams nepavyko pasiekti nė vienos pergales, o abu pralaimėjimai buvo patirti triuškinančiu skirtumu.

Kauniečiai namuose neturėjo prošvaisčių prieš svečius iš Graikijos ir jau po pirmojo kėlinio atsiliko dviženkliu skirtumu – 13:27. Nors žalgiriečiai varžovams pabėgti neleido, tačiau rungtynės pasibaigė dviženkliu skirtumu – 67:81.

Komandos negelb4jo rezultatyviai žaidęs ir 18 taškų surinkęs bei penkis rezultatyvius perdavimus atlikęs Keenanas Evansas.

Svečių gretose siautėjo net 25 taškus pelnęs Derrickas Williamsas, kai tuo tarpu Georgios Papgiannis sugriebė net 13 kamuolių.

Atėnuose vaizdas buvo dar prastesnis. „Žalgiris“ po pirmosios rungtynių pusės pirmavo 42:27, tačiau antrąją rungtynių dalį pralaimėjo net 23:62, o galutiniame rungtynių rezultate nusileido 65:89.

Vienas prasčiausių sezono rungtynių pražymėjo ir prastas lyderių žaidimas, o rezultatyviausiai komandoje žaidė Rolands Smits, kuris surinko 11 taškų ir buvo vienintelis dviženklininkas „Žalgirio“ ekipoje.

„Panathinaikos“ į priekį vedė muostabiai rungtyniavęs Parisas Lee, kuris pelnė 24 taškus. Šiose rungtynėse jau žaidė ir Marius Grigonis, tačiau jis per 7 minutes surinko 4 taškus.

„Panathinaikos“ – „Žalgiris“ apžvalga

Kauniečiai sezoną pradėjo itin sėkmingai ir per pirmus keturis turus iškovojo tris pergales. Sėkimgnos serijos buvo tikimasi ir toliau, kai namuose buvo priimti du įveikiami varžovai: „Valencia“ ir ASVEL.

Visgi, „Žalgirio“ pergalių badas būtent čia ir prasidėjo. „Žalgiris“ be didesnių šansų pralaimėjo „Valencia“ ekipai“ 72:87, o prieš ASVEL nusileido iššvaistęs dviženklį pranašumą – 88:91. Dar vieną pralaimėjimą prie nesėkmių serijos „Žalgiris“ pridėjo Stambule, kur po pratęsimo krito prieš „Anadolu Efes“ – 82:86.

PAO sezonas prasidėjo visiškai kitaip ir per pirmus keturis turus Mariaus Grigonio atstovaujama ekipa iškovojo tik vieną pergalę, kai įveikė Miuncheno „Bayern“.

Visgi, atsigavę po sudėtingo starto, Atėnų ekipa sugebėjo pasiekti dvi pergales per tris turus. “Panathinaikos” įveikė Vitorijos „Baskonia“ (95:81) ir Berlyno ALBA (99:85) ir nusileido tik „Barcelona“ ekipai (72:80).

Tiek „Žalgiris“, tiek „Panathinaikos“ su trimis pergalėmis rikiuojasi už atkrintamųjų ribos ir dalinasi 10-14 vietas.

„Panathinaikos“ – „Žalgiris“ prognozės

Atsižvelgiant į pagerėjusį „Panathinaikos“ žaidimą ir neraminančią „Žalgirio“ sportinę formą, TOPsport ekspertai šio mačo favorite laiko namų aikštės šeimininkę.

PAO galimybės triumfuoti yra įvertintos 70 proc., kai žalgiriečių – 30 proc.

Manoma, kad rezultatyviausias rungtynių žaidėjas bus Keenanas Evansas, kai tuo tarpu Atėnų garbę ginantis Marius Grigonis turėtų mačą užbaigti su dviženkliu taškų skaičiumi.

„Panathinaikos“ – „Žalgiris“ tiesiogiai

Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“ tiesioginę transliaciją galima stebėti nemokamu kanalu LRT arba per Go3 televiziją.