Eurolyga 2023-2024: Vitorijos „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-10-18 Eurolyga, Krepšinis

Kauno „Žalgirio“ ekipa dvigubą savaitę Ispanijoje mėgins užbaigti sugrįžtant į pergalių kelią. Skaudžiai Madride nusvilę žalgiriečiai šį kartą grumsis su lietuvišką prieskonį turinčia Vitorijos „Baskonia“, kuriai dviguba Eurolygos savaitė prasidėjo taip pat skaudžiai.

Kol kas dažniau pergales negu pralaimėjimus renkantys baskai sieks išsilyginti su žalgiriečiais laimėjimų kiekiu, kai tuo tarpu „Žalgiris“ sieks ir vėl sugrįžti tarp stipriausiųjų, pačiame viršuje.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Praėjusio sezono akistatos

Praėjusį sezoną komandos susitiko du kartus ir pasidalino po vieną pergalę. Abi ekipos triumfavo namuose. Baskai tarpusavio akistatą užbaigė pergalingai dėl geresnio taškų skirtumo, tačiau būtent jie ir liko už atkrintamųjų ribos, kai kauniečiai spėjo įšokti į traukinį.

Pirmasis susitikimas vyko Vitorijoje ir tuomet „Baskonia“ laimėjo užtikrintai 93:73, po to kai ketvirtąjį kėlinį laimėjo 29:15.

Baskus į priekį vedė Matthew Costello, surinkęs 19 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir surinkęs 25 naudingumo balus. Nesustabdomas buvo ir Pierria Henry su 15 taškais ir 24 naudingumo balais.

„Žalgirio“ Vitorijoje neišgelbėjo ir puikias rungtynes sužaidę Edgaras Ulanovas, pelnęs 18 taškų ir 17 pridėjęs Keenanas Evansas.

Visgi, Kaune vaizdas apsivertė ir „Žalgirio“ arenoje triumfavo šeimininkai – 79:75. Kaune nuostabias rungtynes sužaidė Rolands Smits, surinkęs 20 taškų, 16 pridėjęs ir 26 naudingumo balus surinkęs Edgaras Ulanovas bei 15 taškų pelnęs Ignas Brazdeikis.

„Žalgirio“ arenoje rezultatyvumu išsiskyrė Markusas Howardas, kuris surinko 15 taškų, kai Maikas Kotsaras pridėjo 12, o Rokas Giedraitis – 11.

 

„Baskonia“ – „Žalgiris“ apžvalga

Vitorijos ekipa sezoną pradėjo itin dramatiška nesėkme namuose rieš Madrido „Real“ – 77:79. Vėliau sekė du vokiški išbandymai: Berlyno ALBA egzaminas buvo išlaikytas 91:86, kai Miuncheno „Bayern“ ekipai buvo nusileista 68:76, dvigubos savaitės pradžioje.

„Baskonia“ gretose kol kas itin stringa komandos lyderis M. Howardas, kuris šiuo metu renka tik po 6,3 taško ir iš toli meta vos 10,5% tikslumu.

Kol kas rezultatyviausias „Baskonia“ krepšininkas yra Chima Moneke, renkantis po 12,7 taško. Visgi, naudingiausias baskų krepšininkas yra jų kapitonas – Tadas Sedekerskis. Lietuvis renka po 9,7 taško, atkovoja po 10,3 atšokusio kamuolio ir renka net po 17,3 naudingumo balo.

Žalgiriečiai sezoną pradėjo kiek sėkmingiau ir starte sugebėjo palaužti Bolonijos „Virtus“ 82:76, o vėliau įveikti ir Belgrado „Crvena Zvezda“ 79:74. Visgi, išvyka į Ispaniją „Žalgiriui“ prasidėjo skaudžiai, kai Madrido „Real“ išrašė pirmąjį kauniečių pralaimėjimą šį sezoną – 79:93.

Žalgiriečių gretose kol kas rezultatyviausiai rungtyniauja po traumos sugrįžęs Keenanas Evansas, kuri srenka po 13,7 taško ir tiek pat naudingumo balų. Rolands Smits nuo jo neatsilieka, pridėdamas po 13,3  taško ir 3,7 atkovoto kamuolio. Tarp lyderių paišosi ir Edgaras Ulanovas, kuris rungtyniauja net po 30 minučių per mačą ir renka po 10,3 taško.

„Baskonia“ – „Žalgiris“ prognozės

TOPsport ekspertai ketvirtajame Eurolygos ture favorite laiko aikštės šeimininkę – „Baskonia“ ekipą. Ekspertai baskų šansus iškovoti pergalę vertina 60 proc., kai „Žalgirio“ galimybės laimėti yra vertinamos 40 proc.

Prognozuojama, jog rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniaus K. Evansas, o jam puikiai talkins R. Smits bei E. Ulanovas.

„Baskonia“ – „Žalgiris“ tiesiogiai

Tiesioginę „Žalgirio“ ir „Baskonia“ ekipų rungtynių transliaciją galite stebėti per Go3 televiziją arba nacionalinio transliuotojo kanale LRT.