Eurolyga 2023-2024: Madrido „Real“ – Kauno „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-10-16 Eurolyga, Krepšinis

Eurolygoje liko viso labai vos keturios, vis dar nepralaimėjusios komandos. Visgi, antradienio vakarą šis skaičius sumažės mažiausiai iki trijų, kadangi dvi ekipos su 2-0 rezultatu susitinka Madride.

Puikiai sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ dėl trečiosios pergalės kovos su varžovus triuškinančia ir Eurolygos čempionų vardą ginančia Madrido „Real“ ekipa. Tai kuris gi klubas Ispanijos sostinę paliks vis dar be pralaimėjimų?

EUROLYGOS LAŽYBOS

Praėjusio sezono akistatos

Praėjusį sezoną „Real“ ir „Žalgirio“ ekipoms pavyko susitikti du kartus – reguliariajame sezone. Jame komandos pasidalino po vieną pergalę ir jas iškovojo namuose.

Pirmoji akistata įvyko gruodžio mėnesį, kai Kaune pergalę 81:72 iškovojo žalgiriečiai.

Tose rungtynėse, kaip ir įprasta iki traumos, „Žalgirį“ į priekį vedė stebuklingasis Keenanas Evansas, surinkęs 20 taškų ir 25 naudingumo balus.

Jam puikiai talkino ir 19 pelnęs Edgaras Ulanovas bei 15 pridėjęs, tačiau Kauną vasarą palikęs Tyleris Cavanaugh.

Žalgiriečiams tose rungtynėse pavyko sustabdyti Walterį Tavaresą, kuris liko su 8 taškais, pataikęs 2 dvitaškius iš 8. Visgi, ne taip puikiai sekėsi tvarkytis su Džananu Musa ir Mario Hezonja, kurie surinko atitinkamai 22 ir 17 taškų.

Štai Madride vietos krepšininkai pasiekė įspūdingą revanšą – 96:69 sutriuškino „Žalgirį“. „Real“ ekipoje penki krepšininkai surinko dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausiai žaidė tas pats D. Musa su 17 taškų ir reabilitavęsis W. Tavaresas, kuris surinko 16.

Kauniečių negelbėjo 16 taškų pelnęs Ignas Brazdeikis. Jis buvo vienintelis krepšininkas Madride surinkęs dviženklį taškų skaičiu.

 

„Real“ – „Žalgiris“ apžvalga

Madrido ekipa sezoną pradėjo gana sudėtinga pergale prieš Vitorijos „Baskonia“, kurią įveikė 79:77, tačiau po to sekė tiesiog fantastiškas pasirodymas Stambule, kur triumfavo 103:80.

Vitorijoje komandą į priekį vedė G. Yabusele, surinkęs net 18 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, kai Sergio Llullas pridėjo 15. „Real“ ekipai kojos nepakišo ir itin prastas F. Campazzo pasirodymas, kuris surinko tik 2 taškus ir -1 naudingumo balą.

Stambule ir vėl siautėjo G. Yabusele, kuris šį kartą pelnė 22 taškus ir surinko net 39 naudingumo balus. Šį kartą prie pergalės svariai prisidėjo ir F. Campazzo su 15 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Madrido ekipai tai bus sezono atidarymas Eurolygoje namuose.

Kauniečiai sezoną pradėjo kur kas dramatiškiau. Sezono atidarymo rungtynėse „Žalgiris“ 82:79 palaužė Bolonijos „Virtus“, o po savaitės, namuose, 79:74 palaužė ir Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.

„Žalgirį“ Italijoje į pergalę vedė stebukladarys K. Evansas, surinkęs net 25 taškus, savo sugrįžimo rungtynėse į Eurolygą. Prie pergalės svariai prisidėjo ir 11 bei 10 taškų atitinkamai pelnę Edgaras Ulanovas ir Rolands Smtis.

Štai namuose Serbijos milžiną į neviltį varė 18 taškų pelnęs R. Smits, kuris pridėjo 7 atkovotus kamuolius. 15 taškų surinko ir E. Ulanovas, o lemiamu metu komandą į priekį patempęs Arnas Butkevičius pelnė 12.

„Real“ – „Žalgiris“ prognozės

Nepaisant puikaus sezono starto, manoma, jog pergalių seriją visgi pratęs „Real“ ekipa, kurios galimybės yra vertinamos 80 proc. Kauniečių šansai iškovoti pergalę yra vertinami 20 proc. Prognozuojama, jog „Real“ turėtų pasiekti triumfą dviženkliu taškų skaičiumi.

Ekspertai prognozuoja, kad rezultatyviausiu rungtynių žaidėju vis tiek taps K. Evansas, tačiau nedaug nuo jo turėtų atsilikti ir F. Campazzo bei D. Musa.

„Real“ – „Žalgiris“ tiesiogiai

Tiesioginę „Real“ ir „Žalgirio“ rungtynių transliaciją galima stebėti per Go3 televiziją arba nemokamu TV kanalu – LRT.