Eurolyga 2023-2024: Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Sėkmingai sezone startavusios Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipos ruošiasi mūšiui antrajame ture. Dėl antrosios pergalės kovosiančios abi ekipos tampa principinės varžovėmis aikštėje dėl už aikštės vykstančių dalykų.

Į skirtingas politiškai puses atsistojusios organizacijos ir fanai nejaučia didelių simpatijų vieni kitiems, o tai pasireiškia ir itin kieta kova aikštėje. Ambicingus tikslus sau keliančios abi ekipos į šį mačą eina su tokiu pačiu nusiteikimu: tai yra rungtynės, kurias laimėti galima.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Praėjusio sezono akistatos

Praėjusį sezoną komandos pasiūlė itin dideles intrigas savo žiūrovams abiejuose tarpusavio mačuose. Pirmąją sezono akistatą Belgrade laimėjo šeimininkai 77:73, kai Luca Vildoza žudė kauniečius su 27 taškais. Tikras galvos skausmas buvo ir Nemanja Nedovičius, surinkęs 21 mače su „Žalgiriui“.

Kauniečių negelbėjo ir 18 taškų pelnęs bei 8 kamuolius sugriebęs Keenanas Evansas bei po 14 taškų pridėję Kevarriusas Hayesas ir Edgaras Ulanovas.

Visi šie krepšininkai, spindėję pirmajame tarpusavio mače, pasirodys aikštėje ir pirmoje šio sezono akistatoje, išskyrus į Atėnų „Panathinaikos“ išvykusį Luca Vildoza.

Antrasis mačas Kaune pasibaigė žalgiriečių pergale 71:66. Tuomet ja ube Keenano Evanso žaidęs „Žalgiris“ triumfavo komandinio žaidimo pastangomis. E. Ulanovas pelnė 13 taškų, o Achille Polonara bei Rolands Smits pridėjo po 10.

Kauniečių gynyboje įstrigusiems serbams pavyko judinti žaidimą per baudos aikštelę, kur Filipas Petrusesvas surinko 16 taškų, o 4 metimus iš 17 pataikęs Nemanja Nedovičius – 11.

Iš antrojo mačo žvaigždžių, Kaune šią savaitę nepamatysime tik į gimtinę sugrįžusio A. Polonara.

 

„Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ apžvalga

Žalgiriečiai sezoną pradėjo išvykoje ir naujojo sezono pradžioje iškart įsirašė į istorijos metraščius. Net du kartus per vieną mačą 15 taškų deficitą panaikinę žalgiriečiai tapo pirmąją komanda tai padariusia ir po to šventusia pergalę. „Žalgiris“ sezono starte 82:79 palaužė Bolonijos „Virtus“ ekipą.

Gynybos gniaužtuose rungtynių pabaigoje varžovus sugniaužę žalgiriečiai vienu metu per 6 minutes neleido varžovams įmesti nė vieno metimo, o šaltakraujiški Keenano Evanso metimai atvedė žaliai baltus į pergalę.

Kauniečių lyderis fantastiškai sugrįžo po sunkios Achilo sausgyslės traumos ir suvertė 25 taškus į Bolonijos krepšį, pataikydamas 9 metimus iš 15.

„Crvena Zvezda“ turėjo kur kas ramesnį sezono startą ir be didesnio vargo, namuose, 94:73 susidorojo su Vilerbano ASVEL ir iškovojo didžiausią pirmojo turo pergalę.

Belgrado ekipoje rezultatyviausiai žaidė 21 tašką pelns Shabazzas Napieras, kuris pataikė net 5 tolimus metimus iš 8. Jam puikiai talkino nuo pat pirmų minučių lyderio vaidmens ėmęsis Rokas Giedraitis. Snaiperis pataikė 4 tritaškius iš 7, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 0 naudingumo balų.

Belgrado ekipa turi itin didelį rezervą – Adamą Hangą. Krepšininkas per 22 minutes realizavo tik 2 metimus iš 11 ir surinko 7 taškus. Visgi, žinant A. Hangos galimybes – lubos yra kur kas aukštesnės negu vienženklis taškų skaičius pasibaigus mačui.

„Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ prognozės

TOPsport krepšinio ekspertai Kaune laukia itin įnirtingo mūšio ir atkaklios kovos tarp principinių varžovių. Ekspertai vertina „Žalgirio“ galimybes iškovoti pergalę 55 proc., kai Belgrado ekipos galimybės yra įvertintos 45 proc.

Net neabejojama, jog „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Keenanas Evansas. Į dviženklininkų gretas turėtų prisijungti ir Rolands Smits bei Edgaras Ulanovas.

„Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ tiesiogiai

„Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ tiesioginė transliacija bus rodoma per Go3 televizija bei nemokamame LRT kanale.