Eurolyga 2023-2024: Bolonijos „Virtus“ – Kauno „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga

By 2023-10-04 9 spalio, 2023 Lažybos

Eurolygos sezonas po pertraukos pagaliau ir vėl startuoja. Kauno „Žalgirio“ ekipa savo sezoną atidaro išvykoje, kur iššūkį mes vienai iš Italijos ekipų – Bolonijos „Virtus“.

Nuo sezono pradžios autsaiderių etiketę gavusi „Virtus“ bus priversta nuteikinėti tiek fanus, tiek ekspertus kitoms nuotaikoms, o tai mėgins jau padaryti pirmajame ture prieš ambicijų nestokojančią Kauno „Žalgirio“ ekipą.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Virtus“ – „Žalgiris“ apžvalga

Bolonijos „Virtus“ ekipą vasarą paliko visas būrys žaidėjų. „Virtus“ sezoną pradeda atsisveikinusi su tokiomis garsiomis pavardėmis, kaip Milošas Teodosičius, Jordanas Mickey, Kyle‘as Weemsas, Nico Mannionas, Semi Oheleye, o trenerių grandyje – ir pačiu Sergio Scariolo.

Greičiausiai šiame sezone atleistas treneris Sergio Scariolio yra keičiamas Luca Banchi, o tokie pokyčiai optimistiškai nenuteikia nieko.

„Virtus“ tarpsezonio metu pasipildė Bruno Mascolo, kuris debiutuos Eurolygoje ir atvyksta iš Tortonos „Derthona Basket“, iš Berlynos ALBA atvykusius Jaleenu Smithu, kuris praėjusį sezoną rinko po 11,6 taško Eurolygoje, Ognjenu Dobričiumi, kuris pastaruosius 10 metų praleido Belgrado „Crvena Zvezda“ ir praėjusį sezoną Eurolygoje rinko po 9,9 taško, Kauno „Žalgirį“ palikęs ir į gimtinę grįžęs Achile Polonara bei NBA patirties turinčiu Devontae Cacoku. Pastarasis praėjusį sezoną praleido G lygoje ir maskvos cska komandoje.

Per savo karjerą Devontae Cacokas sužaidė 36 oficialius NBA mačus, kur atstovavo Los Andželo „Lakers“ ir San Antonijaus „Spurs“, o sezono pasiruošime jam yra tekę vilkėti ir Portlando „Trail Blazers“ marškinėlius.

Visgi, per daug pozityvo nesuteikiantys naujokai „Virtus“ galimybių Eurolygoje į viršų neskraidina ir nors Jaleeno Smitho talentu nėra abejojama, tačiau komanda suburta greta jo, šiai dienai, nėra pajėgi kovoti dėl vietos atkrintamosiose.

Kauno „Žalgirio“ ekipa buvo kur kas mažiau aktyvi tarpsezonio metu. Komandą paliko Achile Polonara, Isaiah Tayloras, Karolis Lukošiūnas, Motiejus Krivas bei Tyleris Cavanaugh.

Į šių žaidėjų vietas LKL čempionai pasikvietė Milano „Olimpia“ spalvas gynusį Nazą Mitrou-Longą, kuris praėjusį sezoną Eurolygoje fiksavo 7,4 taškų vidurkį. Komandą taip pat papildė taikliarankis Brady Manekas kuris atvyko iš Turkijos. Bursos „Tofaš“ ekipoje amerikietis rinko net po 15,4 taško ir 5,9 atšokusio kamuolio. „Žalgiris“ taip pat sudarė sutartį su penktuoju komandos aukštaūgiu Danieliumi Lavrinovičiumi. Kėdainių „Nevėžio“ garbę gynęs aukštaūgis LKL pirmenybėse rinko po 10,8 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Visgi, prieš pat sezono pradžią itin netikėtai komandą paliko Ignas Brazdeikis. Vienas „Žalgirio“ lyderių išvyko į Pirėjo „Olympiacos“, o kol kas kauniečiai į jo vietą dar nieko nepasikvietė.

„Virtus“ – „Žalgiris“ prognozės

Nepaisant to, jog Bolonijos „Virtus“ tarpsezonio metu akivaizdžiai susilpnėjo, tačiau būrys veteranų turėtų užtikrinti pergalę sezono starte, pasak ekspertų.

Neįtikinamai LKL pirmenybėse atrodantis Kauno „Žalgiris“ ir likusi skylė po Igno Brazdeikio išvykimo ir turėtų būti esminiai aspektai, lemiantys kauniečių pralaimėjimą Eurolygos starte.

Ekspertai prognozuoja, jog šiame mače „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Keenanas Evansas, Rolands Smits bei Edgaras Ulanovas.

„Virtus“ – „Žalgiris“ tiesiogiai

Tiesioginė Kauno „Žalgirio“ ir „Virtus“ transliacija – Go3 televizijoje bei nemokamame LRT kanale.