Eurolyga 2022: „Žalgiris“ – ALBA apžvalga

By 2022-11-04 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ ekipa šį vakarą dar kartą mėgins apginti savo namų tvirtovę. Dvi iš dviejų pergalių Kaune iškovoję žalgiriečiai penktadienio vakarą namuose priima Berlyno ALBA ekipą.

 

ALBA mėgins šį vakarą nutraukti dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją ir iškovoti antrą pergalę išvykoje bei ketvirtą per visą sezoną.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Turnyrinė lentelė

Berlyno ekipa sezoną pradėjo puikiai, laimėdama visus tris susitikimus iš eilės. Vokiečiai pirmajame ture 100:84 sutriuškino Belgrado „Partizan“, antrajame ture 80:74 išvykoje palaužė Milano „Olimpia“, o trečiajame ture nušlavė Atėnų „Panathinaikos“ 94:65.

 

Vis dėlto, po to sekė nesėkmė Stambulo „Anadolu Efes“ 74:78 ir pralaimėjimas „Valencia“ ekipai 73:87. Po penkių turų ALBA su trimis pergalėmis rikiuojasi šeštoje vietoje.

 

Kauniečiai kol kas yra už aštuntuko ribos su dviem pergalėmis per penkerias rungtynes. Sezoną kauniečiai pradėjo nesėkmėmis išvykoje 83:84 prieš Tel Avivo „Maccabi“ ir 80:90 prieš Pirėjo „Olympiacos“.

 

Vėliau žalgiriečiai reabilitavosi namuose nukaudami Bolonijos „Virtus“ 68:65 ir dvigubą savaitę uždarydami pergale prieš „Barcelona“ 73:72. Visgi, praėjusią savaitę kauniečiai išvykoje nusileido „Partizan“ ekipai 76:87.

 

„Žalgiris“ vis dar nėra iškovojęs pergalės išvykoje, tačiau namuose laimėjo abu mačus. Šiuo metu žalgiriečiai yra 12-oje vietoje

Komandų lyderiai

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniauja Keenanas Evansas renkantis 14,8 taško ir atliekantis po 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Ignas Brazdeikis kol kas renka po 11,8 taško, iš toli pataikydamas tik 14,3% tritaškių, o Rolandas Šmitas – 11,6 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio.

 

Svečių iš Berlyno gretose išsiskiria Tamiras Blattas su 13 taškų per mačą, 11 prideda Jaleenas Smithas, o 10,2 – Christas Koumadje.

TOPsport prognozė

Puikiai sezoną pradėjusi ALBA, pasak lažybininkų, turėtų patirti jau trečiąjį savo pralaimėjimą Kaune. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 60 proc., kai ALBA – 40 proc.

Prognozuojama, jog rezultatyviausi rungtynių krepšininkai bus K. Evansas ir I. Brazdeikis.