Eurolyga 2021: „Olympiacos“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2021-10-15 24 kovo, 2023 Lažybos

Kauno „Žalgiris“ ir toliau išgyvena ne pačius lengviausius laikus ir antrąjį dvigubos savaitės susitikimą pasitinka vis dar be pergalių.

Žalgiriečiai išlieka viena iš trijų komandų, kurios pralaimėjo visus savo susitikimus. „Žalgiris“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ pralaimėjo visus tris mačus, o Miuncheno „Bayern“ – keturis.

Pirmosios sezono pergalės Eurolygoje „Žalgiris“ sieks prieš grėsmingai atrodančią Pirėjo „Olympiacos“.

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ istorija

„Olympiacos“ ir „Žalgiris“ moderniojoje Eurolygoje nuo 2000-ųjų metų jau buvo susitikę net 26 kartus.

Būtent šį vakarą viena iš ekipų įgaus pranašumą prieš varžovę, nes kol kas komandos yra pasidalinusios po 13 pergalių. Tiek „Olympiacos“, tiek „Žalgiris“ namuose yra laimėję po 8 kartus, o išvykoje – po 5.

„Žalgirio“ ekipa šiuo metu yra iškovojusi jau tris pergales iš eilės prieš „Olympiacos“, o per pastaruosius 12 susitikimų laimėjo net 10 kartų.

Praėjusį sezoną komandos du kartus grūmėsi tikruose nervų karuose. Sezono atidarymo mače „Žalgiris“ išvykoje triumfavo 68:67 po pergalingų Roko Jokubaičio baudos metimų, o namuose 81:79 išplėšė pergalę po fantastiško Thomaso Walkupo dvitaškio perėmus kamuolį rungtynių pabaigoje.

Būtent T. Walkupas šį vakarą stos prieš „Žalgirį“ jau kaip baltai-raudonų atstovas ir problemas bandys kelti kauniečiams.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Pirmieji trys turai

„Olympiacos“ sezoną Eurolygoje pradėjo itin sėkmingai ir jau susitiko su visomis ispaniškomis komandomis.

Pirmajame ture „Oly“ 75:50 susidorojo su Vitorijos „Baskonia“ ekipa, o antrajame ture 74:68 iškovojo pergalę ir prieš Madrido „Real“.

Vienintelis Pirėjaus klubo pralaimėjimas buvo patirtas šią savaitę, kai po tikro trilerio 78:79 turėjo pripažinti „Barcelona“ ekipos pranašumą.

„Žalgirio“ sezonas Eurolygoje kol kas klostosi kur kas prasčiau. Pirmajame ture buvo nusileista vienai turnyro autsaiderių Vilerbano ASVEL 76:88, o antrajame buvo pralaimėta ir Sankt Peterburgo „Zenit“ 94:70.

Po šio pralaimėjimo iš vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Martinas Schilleris, kurį pakeitė Jure Zdovcas, tačiau ir šio pirmasis bandymas prisvilo: 61:73 patirtas pralaimėjimas Belgrado „Crvena Zvezda“.

Komandų statistika

„Olympiacos“ ekipa prieš žalgiriečius pirmauja bene visose statistikos grafose, išskyrus tritaškių taiklumą.

Po 75,7 taško per susitikimą metantys graikai iš toli atakuoja vos 27,5 proc. tikslumu ir tai yra antras prasčiausias rezultatas Eurolygoje.

Tuo tarpu žalgiriečiai iš toli atakuoja 38,3 proc. tikslumu, kas yra šeštas rezultatas, tačiau tai vis tiek leidžia sukrapštyti vos 67 taškus per mačą – paskutinė vieta Eurolygoje.

Tritaškiai šiame mače gali būti itin svarbus aspektas. Nors „Žalgiris“ juos kol kas pataiko neblogai, „Olympiacos“ varžovai šiame sezone jų krepšį atakuoja vos 16,7 proc. tikslumu iš toli.

TOPsport prognozė

TOPsport lažybininkai šį vakarą „Žalgirio“ šansus vertina itin niūriai. „Olympiacos“ galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 85 proc., kai „Žalgirio“ – vos 15 proc.

Jeigu lažybininkai iki šiol priskirdavo Emmanueli Mudiay prie kauniečių lyderių, tai šį kartą prognozuoja, jog rezultatyviausiai žais efektyvusis Joshas Nebo.

Lažybininkai nemano, kad kauniečiai sugebės pasiekti 70 taškų ribą ir prognozuoja „Olympiacos“ pergalę dviženkliu skirtumu.