EuroBasket atranka: Estija – Lietuva tiesiogiai, sudėtys ir prognozės (GYVAI)

Europos krepšinio čempionato (EuroBasket) atrankos etapas įsibėgėja. Užtikrinta peragle atrankos etapą prieš būsimus šeimininkus pradėję lietuviai priims Estijos rinktinės iššūkį.

Dėl vietos Europos čempionate kovojančios komandos gali žengti didelį žingsnį senojo žemyno link. Lietuviai pergalės atveju įsitvirtintų H grupės lentelės viršuje. Tuo tarpu pergalė estams prieš grupės favoritus suteiktų papildomą tašką, kurio niekas nesitiki, jog estai turės.

EUROBASKET ATRANKOS LAŽYBOS

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse su Estija

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje prieš Lenkiją oficialiose rungtynėse debiutavo ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkas Ąžuolas Tubelis.

Pirmose atrankos rungtynėse lietuvius į priekį vedė Osvaldas Olisevičius, kuris buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas ir surinko 20 taškų. Jam puikiai talkino ir 13 pridėjęs vienas iš Eurolygos atstovų Rokas Giedraitis bei žalgirietis Tomas Dimša, kuris pelnė 10.

Tuo tarpu debiutavęs Ą. Tubelis surinko keturis taškus.

Rungtynėse su Lenkija rinktinės treneris nusprendė neregistruoti kito „Ryto“ krepšininko Gyčio Radzevičiaus.

Kol kas, kas rungtyniaus prieš estus, paskelbta nėra.

Lietuvos rinktinės sudėtis EuroBasket atrankos cikle:

Žaidėjas Komanda
Ąžuolas Tubelis Klaipėdos „Neptūnas“
Gabrielius Maldūnas Panevėžio „Lietkabelis“
Marekas Blaževičius Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“
Martinas Geben Manresos „Baxi“
Edgaras Ulanovas Kauno „Žalgiris“
Gytis Radzevičius Vilniaus „Rytas“
Osvaldas Olisevičius Trevizo „Basket“
Rokas Giedraitis Belgrado „Crvena Zvezda“
Deividas Sirvydis Panevėžio „Lietkabelis“
Tomas Dimša Kauno „Žalgiris“
Lukas Lekavičius Kauno „Žalgiris“
Margiris Normantas Vilniaus „Rytas“
Kristupas Žemaitis Vilniaus „BC Wolves“
Treneris: Kazys Maksvytis  

Estijos rinktinės sudėtis rungtynėse su Lietuva

Estijos rinktinė taip pat sugebėjo surinkti pajėgią sudėtį ir ant parketo prieš Lietuvą žengs net du Eurolygos žaidėjai.

Galingą komandą surinkę estai mėgins bausti lietuvius po krepšiu. Vienu pagrindinių komandos žaidėjų bus Vitorijos „Baskonia“ vidurio puolėjas, 211 cm ūgio ir net 123 kg svorio milžinas Maikas Kotsaras.

Prie jo rinktinėje prisijungė ir kitas Tado Sedekerskio komandos draugas iš „Baskonia“ Sanderis Raieste. Tiesa, jeigu M Kotsaras yra vienas pagrindinių komandos aukštaūgių, tai S. Raieste yra tik epizodinis krepšininkas.

Su Estijos rinktinės maršinkėlais taip pat bus galima išvysti ir puikiai lietuviams pažįstamą Siimą-Sanderį Vene, kuris yra rungtyniavęs ir Kauno „Žalgiryje“. Estijos rinktinei atstovaus ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkas Kristianas Kullamae.

Estijos rinktinės sudėtis EuroBasket atrankos cikle:

Kristianas Kullamae, Kasperas Suurorgas, Martas Rosenthalas, Joonas Riismaa, Mikkas Jurkatammas, Janari Joesaaras, Sanderis Raieste, Arturas Konončiukas, Siimas-Sanderis Vene, Kasparas Treieras, Gregoras Hermetas, Mihkelas Kirvesas, Matthiasas Tass ir Maikas Kotsaras.

Estija – Lietuva rungtynių apžvalga

Nors estams ir pavyko surinkti stiprią sudėtį, tačiau TOPsport ekspertai abejoja, jog jie sugebės mesti lietuviams didesnį iššūkį net ir namuose. Lažybininkai ryškia mačo favorite laiko Lietuvą ir neabejoja jų įtikinama pergale.

Estija – Lietuva tiesiogiai