Euro 2024 atranka: Lietuva – Juodkalnija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Lietuvos vyrų nacionalinė futbolo rinktinė tęsia savo žygį atrankoje į 2024-ųjų Europos futbolo čempionatą.

Po trejas rungtynes sužaidusios Lietuvos ir Juodkalnijos rinktinės po šio vakaro mačo galėtų susilyginti taškais. Pergalės atveju lietuviai pakiltų iš lentelės dugno, kai Juodkalnija laimėjimo atveju pavytų lyderiaujančias Serbiją ir Vengriją.

EURO 2024 LAŽYBOS

Euro 2024 atranka: Lietuva – Juodkalnija apžvalga

Lietuvos rinktinė ir toliau demonstruoja solidų ir brandų žaidimą atrankoje į Europos čempionatą. Lietuviai atranką pradėjo pralaimėjimu 0:2 galingai Serbijos rinktinei, o po kelių dienų draugiškame mače sužaidė lygiosiomis 0:0 prieš Graikiją.

Antrajame atrankos mače lietuviai nuvogė tašką nuo Bulgarijos, kai namuose sužaidė 1:1, o trečiose rungtynėse po dar vieno atkaklaus mačo buvo nusileista kitai grupės lyderei Vengrijai 0:2. Tiek serbai, tiek vengrai yra vienvaldžiai G grupės lyderiai, kurie dar nė karto nepralaimėjo atrankoje į Europos pirmenybes, kurios vyks Vokietijoje kitą vasarą.

Juodkalnijos rinktinė atranką pradėjo su išvyka į Bulgariją, kur iškovojo itin svarbią pergalę 1:0 ir savo atranką pradėjo trimis taškais. Antrajame atrankos ture Juodkalnijai teko per didelis Serbijos iššūkis ir buvo nusileista tokiu pačiu rezultatu, kaip pralaimėjo ir Lietuva – 0:2.

O galiausiai Juodkalnija sužaidė ir su Vengrija, iš kurios sugebėjo atimti pirmuosius taškus atrankoje ir namuose sužaidė 0:0. Juodkalnija net dviejuose iš trijų atrankos mačuose nepraleido nė vieno įvarčio.

Tiesa, po mačo su vengrais, Juodkalnija sužaidė ir kontrolinį mačą su Čekija, kur jų gynyba subyrėjo ir buvo pralaimėta 1:4.

Euro 2024 atranka: Lietuva – Juodkalnija situacija G grupėje

Euro 2024 atranka: Lietuva – Juodkalnija prognozės

Nepaisant to, jog Lietuvos rinktinė kiekvienam savo varžovui meta rimtą iššūkį ir priverčia dirbti dėl kiekvieno centimetro aikštėje, prognozuojama, jog iš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono su trimis taškais išvažiuos Juodkalnijos rinktinė.

Euro 2024 atranka: Lietuva – Juodkalnija tiesiogiai

Euro 2024 Lietuvos ir Juodkalnijos dvikovą tiesiogiai rodys Viaplay televizija.