Eimantas Stanionis vs Vergil Ortiz Jr – kovos data, vieta, prognozės

By 2023-05-18 10 liepos, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Net tu kartus nukelta reguliariojo pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono Eimanto Stanionio ir jo varžovo Vergilo Ortizo Jr kova pagaliau gavo naująją datą. Geriausias Lietuvos boksininkas stos ginti savo čempiono diržo liepos 8 dieną ir į ringą sugrįš net po 15 mėnesių pertraukos.

Lietuvio E. Stanionio lauks kova prieš vietinę žvaigždę iš JAV – Vergilą Ortizą Jr. Pastarasis yra kovojęs prieš kitą lietuvį – Egidijų Kavaliauską. Pastarąjį amerikietis įveikė 2021-aisiais.

BOKSO STATYMAI

Eimanto Stanionio karjera bokso ringe

28-erių kaunietis jau yra turėjęs 15 profesionalių kovų. Europos čempionas 2022-aisiais iškovojo svarbiausią karjeros pergalę, kai įveikė Radžabą Butaevą ir tapo WBA kategorijos pasaulio čempionu.

Iki tol 173 cm ūgio lietuvis iškovojo visas 13 pergalių, iš kurių 9 pasiekė nokautais. Įdomu tai, kad visos E. Stanionio profesionalios kovos vyko JAV. Nuo 2017-ųjų kaunietis profesionaliai nelipo į ringą jokioje kitoje šalyje. 16-oji E. Stanionio akistata tai pat vyks už Atlanto.

Vienintelis mačas, kuriame E. Stanionis neiškovojo pergalės – kova su Luisu Collazo. Pastarajam po netyčinio susidūrimo galvomis, atsirado odos prakirtimas, po kurios kova buvo sustabdyta, o laimėtojas paskelbtas nebuvo.

Būtent po šios kovos E. Stanionis ir kovojo dėl WBA titulo, kurį ir iškovojo.

Iki tol Lietuvos pasididžiavimas įveikė Rasheed Lawal, Isaac Freeman, Oscar Valenzuela, Todd Manuel, Hector Munoz, Erick Daniel Martinez, Levan Ghvamichava, Samuel Figueroa, Evincii Dixon, Julio Cezar Sanchez, Justin DeLoach, Janer Gonzalez bei Thomas Dulorme.

Vergilo Ortizo Jr. karjera bokso ringe

Lietuvio E. Stanionio varžovas bus už jį jaunesnis ir aukštesnis, iš Teksaso kilęs boksininkas. V. Ortizas yra 25-erių, 178 cm ūgio kylanti bokso žvaigždė.

19 pergalių per 19 kovų iškovojęs V. Ortizas nė karto nepaliko ringo be nokauto. Visos jo pergalės buvo pasiektos pasiuntus savo varžovą į nokautą, įskaitant ir E. Kavaliauską. Pastarasis tapo pirmuoju V. Ortizo varžovu, atsilaikiusiu ilgiau negu 7 raundus.

Iš viso E. Kavaliauskas patyrė penkis nokdaunus, o aštuntajame raunde buvo išrašytas techninis nokautas. Tai buvo 18-oji V. Ortizo pergalė.

Paskutinė, 19-oji kova, kuri vyko 2022- rugpjūtį, truko dar ilgiau. Ten V. Ortizas pergalę pasiekė 9-ame raunde, į techninį nokautą pasiųsdamas Michaelą McKinsoną.

Kol E. Stanionis yra WBA čempionas, V. Ortizas nuo 2021-ųjų yra WBO čempionas. Šį titulą jis apgynė jau du kartus.

Eimanto Stanionio ir Vergilo Ortizo Jr. kova

Nors abu boksininkai yra čempionai, liepos 8-ąją kova vyks būtent dėl E. Stanionio WBA titulo. Maksimaliai 12 raundų kova vyks Arlingtone, Teksaso valstijoje, JAV. Būtent iš šios valstijos ir yra kilęs E. Stanionio varžovas V. Ortizas.

Prognozuojama, jog šios kovos nugalėtojas priartės prie galimybės susikauti su bokso superžvaigžde, pasaulio čempionu Errolu Spance‘u dėl jo čempiono diržo. 33-ejų boksininkas paskutinį kartą kovojo praėjusių metų balandį, kai iškovojo 28-ąją pergalę iš tiek pat galimų. E. Spence‘o kita kova – nežinoma.