Egidijus Kavaliauskas – Roque Agustin Janco kova tiesiogiai: apžvalga, prognozės ir kur žiūrėti?

Vienas geriausių Lietuvos boksininkų istorijoje Egidijus Kavaliauskas po pertraukos sugrįžta į ringą. Pasaulio čempionato prizininkas į ringą sugrįžta po daugiau negu metų pertraukos.

Lietuvio varžovu taps 32-ejų argentinietis Roque Agustinas Janco. E. Kavaliauskas savo varžovą lenkia ir patirties, ir pergalių klausimu, o taip pat yra dar ir aukštesnis.

Lietuvis per karjerą yra iškovojęs 23 pergales (18 nokautų), pralaimėjęs dukart ir kartą kovą pabaigęs lygiosiomis. Tuo tarpu argentinietis per 27 kovas iškovojo 11 pergalių ir 15 kartų pripažino varžovo pranašumą.

Mean Machine ūgis siekia 175 cm, kai jo varžovo – 173 cm.

Šiuo metu E. Kavaliauskas fiksuoja vieno laimėjimo iš eilės seriją, po to, kai nugalėjo Mykalą Foxą. Prieš tai lietuviui tego pripažinti Vergilo Ortizo pergalę. Per paskutines penkerias kovas, E. Kavaliauskas pasiek4 tik dvi pergales.

Visgi, jo forma yra kur kas geresnė negu būsimo varžovo. R. Junco per paskutines dešimt kovų laimėjo vos vieną kartą, kai du teisėjai iš trijų įžvelgė jo pergalę kovoje su Devante Shumate.

Ši pergalė buvo pasiekta dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį, o nuo to laiko argentinietis sugebėjo sukovoti net dar tris kartus. Dvi kovos pasibaigė nokautais, o viena – vienbalsiu teisėjų sprendimu.

Ši kova taps pagrindiniu „Fight Club Oc“ renginio puošmena, kuri vyks Kosta Mesa mieste, Kalifornijoje, JAV. Kovos įvyks gruodžio 14 dieną, pusvidutinio svorio kategorijoej ir truks šešis raundus, jeigu jų prireiks.

Tiesioginę kovos transliaciją galima stebėti Five.tv puslapyje, kur yra suteikiamos 7 nemokamos dienos naudotis transliacijų platforma.