Dar vienas šansas kovoje dėl medalių: ar gali M. Valčiukaitė ir D. Karalienė užlipti ant podiumo?

By 2021-07-27 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Po nesėkmingo 200 m laisvuoju stiliumi finalo didžiausiai Lietuvos vilčiai Danui Rapšiui nepavyko įrašyti mūsų šalies vardo tarp Tokijo Olimpinių žaidynių medalininkų.

Vis dėlto, šiandien tai mėgins sutvarkyti porinės dvivietės irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė, kurios varžysis finale.

Lietuvės pusfinalyje į priekį praleido tik Rumunijos ir Naujosios Zelandijos įgulas ir tokiu būdu užtikrintai žengė į finalą be paguodos plaukimo. M. Valčiukaitei ir D. Karalienei finale teks grumtis su Rumunijos, Naujosios Zelandijos, Nyderlandų, Kanados ir JAV sportininkėmis.

Pagal TOPsport ekspertus, šiame finale grumsis du skirtingi trejetai. Ryškiomis favoritėmis yra laikomos Rumunijos, Naujosios Zelandijos ir Nyderlandų irkluotojos, kai Kanados, Lietuvos ir JAV olimpietės turėtų kovoti dėl žemesnių vietų.

TOPsport lažybininkai aukso medalius kabina rumunėms, kurių šansus triumfuoti vertina 55 proc. Naujosios Zelandijos atstovių galimybės iškovoti auksą yra vertinamos 30 proc., o Nyderlandų – 10 proc.

Tuo tarpu Kanada, Lietuva ir JAV dalinasi likusius 5 proc. TOPsport ekspertai prognozuoja, jog finale M. Valčiukaitei ir D. Karalienei pavyks aplenkti tik amerikietes.