Čempionų lygos aštuntfinaliai: intriga Ispanijoje ir tiesius kelias čempionams?

By 2022-02-22 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Čempionų lygos aštuntfinalio etapo pirmieji susitikimai įpusėjo ir atėjo laikas prie kovų prisijungti antrajai lentelės daliai.

Aštuntfinalio etapas prasidėjo sunkia PSG pergale prieš Madrido „Real“ (1:0) bei „Manchster City“ triuškinama pergale 5:0 prieš „Sporting“. Antrąją aštuntfinalių dieną Miuncheno „Bayern“ kiek netikėtai turėjo problemų Austrijoje ir 1:1 sužaidė su „RB Salzburg“, kai „Liverpool“ žengė didelį žingsnį ketvirtfinalio link, išvykoje 2:0 įveikdama Milano „Inter“.

Šį vakarą kovos tęsiasi ir dabartiniams Čempionų lygos nugalėtojams „Chelsea“ iššūkį mėgins mesti „Lille“, kai tuo pat metu startuos „Villarreal“ bei „Juventus“ mačas Ispanijoje.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Chelsea“ – „Lille“

Nors šioje poroje favoritas yra visiškai aiškus, žvelgiant į turnyrinę lentelę situacija yra visiškai kitokia. „Chelsea“ turėtų užtikrintai žengti į ketvirtfinalį, tačiau Londono ekipa šioje poroje yra komanda, užėmusi antrąją vietą grupių etape, kai „Lille“ į atkrintamąsias žengė kaip grupės nugalėtoja.

„Lille“ G grupėje sugebėjo iškovoti 11 taškų ir vienu tašku aplenkė „RB Salzburg“ ir užtikrintai už nugaros paliko „Sevilla“ bei „Wolfsburg“.

Prancūzijos atstovai grupių etape iškovojo tris pergales, įveikdama kiekvieną grupės komandą po kartą ir patyrė tik vieną pralaimėjimą, kai Austrijoje 1:2 nusileido „RB Salzburg“.

„Chelsea“ ekipa grupių etape taip pat dominavo, tačiau Londono ekipai vis tiek nepavyko užimti pirmosios vietos grupėje. „Mėlynieji“ iškovojo 4 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir kartą pralaimėjo, tačiau vis tiek dviem taškais atsiliko nuo grupės lyderės „Juventus“.

„Chelsea“ be didesnio vargo užėmė antrąją vietą ir už nugaros paliko Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Malmo“. „Chelsea“ namuose tiesiog dominavo ir sutriuškino tiek „Juventus“ (4:0), tiek „Malmo“ (4:0) bei sugebėjo įveikti „Zenit“ (1:0).

Vis dėlto, išvykose „Chelsea“ 0:1 nusileido „Juventus“, sužaidė lygiosiomis su „Zenit“ (3:3) ir pergalę iškovojo tik prieš grupės autsaiderę „Malmo“ (1:0). Būtent lygiosios Rusijoje nulėmė, kad „Chelsea“ į aštuntfinalį žengia iš antrosios grupės pozicijos.

Vis dėlto, skirtingos vietos turnyrinėje lentelėje TOPsport lažybininkų nuomonės neįtakojo. „Chelsea“ tikimybė seriją pradėti pergale yra vertinama 80 proc., lygiųjų tikimybė 15 proc., o „Lille“ pergalė – 5 proc.

TOPsport ekspertai „Chelsea“ šansus žengti į ketvirtfinalį vertina 75 proc., kai „Lille“ galimybės žygiuoti toliau yra vertinamos 25 proc.

Alvaro Morata | Skills and Goals | Highlights - YouTube

„Villarreal“ – „Juventus“

Daugiau intrigos šį vakarą laukiama saulėtoje Ispanijoje, kur susitiks vietos „Villarreal“ ir jau šiek tiek aptarta „Juventus“.

Šioje poroje „Villarreal“ bus ekipa, kuri į atkrintamąsias žengė iš antrosios pozicijos grupių etape. Ispanijos atstovai į priekį F grupėje praleido „Manchester United“, tačiau aplenkė „Atalanta“ bei „Young Boys“.

„Villarreal“ nuo „Man United“ atsiliko tik tašku, tačiau būtent prieš „raudonuosius velnius“ ir patyrė abu savo pralaimėjimus grupių etape (0:2; 1:2).

„Villarreal“ taip pat sužaidė lygiosiomis namuose 2:2 su „Atalanta“, tačiau išvykoje iškovojo pergalę 3:2 ir du kartus sugebėjo įveikti „Young Boys“ (2:0; 4:1). „Villarreal“ pasinaudojo varžovų barstomais taškais ir ganėtinai užtikrintai užėmė antrąją vietą ir vos tašku atsiliko nuo grupės lyderių.

„Juventus“, kaip ir minėjome, turėjo geresnį laikotarpį grupių etape. Per šešerias rungtynes iškovotos penkios pergalės ir tik kartą nusileista „Chelsea“ ekipai (0:4). Namuose čempionams buvo revanšuotasi ir taip pat po du kartus įveiktos „Zenit“ bei „Malmo“ ekipos leido Turino klubui triumfuoti H grupėje.

Vis dėlto, TOPsport lažybininkai nenuvertina „Villarreal“ ir įvertinę namų sienų pranašumą pirmajame mače būtent Ispanijos ekipą ir laiko favorite. „Villarreal“ tikimybė aštuntfinalį pradėti pergale yra vertinama 40 proc., kai lygiųjų ir „Juvnetus“ pergalės tikimybės yra vertinamos po 30 proc.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai poros favoritais vis tiek mato „Juventus“ ir pastarosios šansai žengti į ketvirtfinalį yra vertinami 60 proc., kai „Villarreal“ – 40 proc.