Čempionų lygos aštuntfinaliai: dominuojanti „Man City“ ir viena įdomiausių porų

By 2022-02-15 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Šį vakarą Čempionų lyga po pertraukos sugrįžta ir po praūžusio grupių etapo startuoja aštuntfinalių batalijos. 16 stipriausių šio sezono komandų mėgins išsiaiškinti, kurios nusipelnė vietos ketvirtfinalyje.

Futbolo fanams šį vakarą reikės rinktis iš dviejų susitikimų. Portugalijos sostinėje Lisabonoje įvyks kova tarp „Sporting“ bei „Manchester City“, o Paryžiuje susitiks viena įdomiausių aštuntfinalio porų – Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Madrido „Real“.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Sporting“ – „Man City“ apžvalga

„Man City“ ekipai teko gerokai pavargti norint užimti pirmąją vietą A grupėje, kai „Sporting“ klubui teko pasistengti, kad išvis įšoktų į atkrintamųjų traukinį.

„Man City“ ekipa A grupėje su 12 taškų užėmė pirmąją vietą ir už nugaros paliko PSG, „RB Leipzig“ bei „Club Brugge“. „City“ iškovojo keturias pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Kartą „miestiečiai“ 0:2 nusileido PSG ir 1:2 pralaimėjo „RB Leipzig“ ekipai. Vis dėlto, to užteko laimėti grupių etapą ir aplenkti PSG vienu tašku.

„Sporting“ ekipa C grupėje į priekį praleido visas šešerias rungtynes laimėjusią „Ajax“, su Dortmundo „Borussia“ surinko po 9 taškus ir lentelės dugne be taškų paliko Stambulo „Bešiktaš“. Tiek „Sporting“, tiek „Borussia“ laimėjo po tris mačus ir po tris pralaimėjo.

„Sporting“ į atkrintamąsias pateko dėl geresnio tarpusavio santykio su „Borussia“. Portugalijos ekipa namuose įveikė vokiečius 3:1, o išvykoje pralaimėjo 0:1. „Sporting“ klubas abu kartus sutriuškino „Bešiktaš“ (4:0, 4:1), tačiau „Ajax“ nesugebėjo pasipriešinti – 1:5, 2:4.

„Man City“ bus dar kietesnis varžovas negu „Ajax“, tad TOPsport „Sporting“ šioje poroje suteikia mažai šansų. Jau pirmose rungtynėse, kurios vyks Portugalijoje, „Man City“ šansai yra vertinami 75 proc. Lygiųjų tikimybė – 15 proc., o „Sporting“ šansai iškovoti pergalę – 10 proc.

Daugiausiai šansų šiame mače pasižymėti turi „Man City“ lyderiai – Raheemas Sterlingas, Riyadas Mahrezas, Kevinas de Bruyne bei Philas Fodenas.

Vis dėlto, abejojama, jog jau šį vakarą „Man City“ viską išspręs ir laimės tokiu skirtumu, jog atsakomasis mačas Mančesteryje bus tik formalumas.

TOPsport lažybininkai „Man City“ galimybes žengti į kitą etapą vertina net 95 proc., kai „Sporting“ galimybes – vos 5 proc.

Mbappe will be key for PSG but Ligue Un risk could impact Champions League dream' - Expert view - Eurosport

PSG – „Real“ apžvalga

Antrajame vakaro mače yra laukiama kur kas didesnė intriga bei didesnis susidomėjimas. PSG su Neymaru, Kylianu Mbappe bei Lioneliu Messi priima pokyčius išgyvenantį „Real“.

PSG, jau kaip minėta, A grupėje užėmė antrąją vietą ir į priekį praleido tik „Man City“. PSG iškovojo 3 pergales, dukart sužaidė lygiosiomis ir kartą pralaimėjo. PSG laimėjo visus mačus namuose (2:0 – „Man City“, 3:2 – „RB Leipzig“, 4:1 – „Brugge“), tačiau išvykose nelaimėjo nė karto. Prieš „Man City“ buvo pralaimėta 1:2, o su „RB Leipzig“ (2:2) bei „Brugge“ (1:1) buvo sužaista lygiosiomis.

„Real“ ekipa grupių etape atrodė kur kas užtikrinčiau ir per šešis mačus laimėjo penkis kartus ir vos kartą suklupo. „Real“ sensacingai pralaimėjo 1:2 „Sheriff Tiraspol“ ekipai, tačiau jiems revanšavosi išvykoje 3:0, o Milano „Inter“ (2:0, 1:0) bei Donetsko „Shakthtar“ (2:1, 5:0) įveikė po du kartus.

Vertinant tik šio vakaro mačą, TOPsport ekspertai favorite laiko PSG ekipą. Paryžiečių šansai triumfuoti namuose yra vertinami 40 proc., o lygiųjų bei „Real“ pergalės tikimybės – po 30 proc.

TOPsport ekspertai daugiausiai šansų pasižymėti šiame mače suteikia komandų snaiperiams – K. Mbappe bei „Real“ lyderiui Karimui Benzema. Puikiai yra vertinami ir L. Messi, Neymaro bei Mauro Icardi šansai įmušti įvartį į Madrido ekipos vartus.

Šioje poroje TOPsport lažybininkai nežymiais favoritais laiko PSG ekipą ir jos šansus žengti į ketvirtfinalyje vertina 60 proc., kai „Real“ ekipos šansai yra vertinami 40 proc.