Čempionų lyga: pirmosios komandos ketvirtfinalyje – „Bayern“ sunkumai ir „Liverpool“ dominavimas

By 2022-03-08 24 kovo, 2023 Lažybos

Jau šį vakarą paaiškės pirmosios dvi Čempionų lygos komandos, kuris žengs į ketvirtfinalį.

Aštuntfinalio etapus užbaigs Miuncheno „Bayern“ ir „Salzburg“ ekipos bei „Liverpool“ bei Milano „Inter“ pora. Šių porų pirmieji mačai pasibaigė skirtingai, tačiau intriga išlieka gyva abejose porose.

„Bayern“ – „Salzburg“

Pirmasis mačas Austrijoje pasibaigė kiek netikėtai – lygiosiomis 1:1. „Salzburg“ ekipa sugebėjo netgi išsiveržti į priekį pirmajame kėlinyje po J. Adamu įvarčio 21-ąją minutę. „Bayern“ komanda beveik visų rungtynių metu atsiliko ir tik 90-ąją minutę Kingsley Comanas po Thomaso Mullerio perdavimo sgeuėbjo išlyginti rezultatą ir pataisyti situaciją bavarams.

„Bayern“ ekipa kamuolį kontroliavo 64 proc. ir atliko net 22 smūgius, tačiau „Salzburg“ puikiai naudojosi greitomis atakomis ir iš viso Miuncheno ekipos vartus atakavo 11 kartų. Pagal pavojingas atakas, „Bayern“ pirmavo dvigubai – 79-35.

Po savaitgalio lygiųjų su Leverkuzeno „Bayer“ (1:1), bavarai pratęsė savo nuviliančią formą  dvi pergalės per paskutinius penkis mačus (dvi lygiosios ir pralaimėjimas). Tiesa, 13 pergalių per 16 mačų namuose šį sezoną, „Bayern“ gerbėjus nuteikia optimistiškai.

Įdomu tai, kad „Bayern“ namuose su „Salzburg“ Čempionų lygoje buvo susitikusi jau penkis kartus ir visus penkis kartus laimėjo, bendru rezultatu 15:3.

Tuo tarpu „Salzburg“ kovoja dėl istorijos – „Red Bull“ ekipa turi šansą tapti pirmąją Austrijos komanda, pasiekusia ketvirtfinalio etapą Čempionų lygoje nuo 1985-ųjų. „Salzburg“ jau yra nepralaimėjusi devynių mačų iš eilės.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai svečiams iš Austrijos daug šansų Miunchene nesuteikia. „Bayern“ galimybės laimėti per pagrindinį laiką yra vertinamos 85 proc., „Salzburg“ šansai yra vertinami 7 proc., o tikimybė, jog mačas kelsis į pratęsimą – 8 proc.

Report: How Coronavirus Hits Footballer Stars Worldwide

„Liverpool“ – „Inter“

Tuo tarpu antrajame vakaro mače susitiks „Liverpool“ ir „Inter“ kur situacija yra visiškai kitokia. Anglijos atstovai Milane triumfavo 2:0 po puikios mačo pabaigos. 75-ąją minutę Roberto Firmino išvedė svečius į priekį, o 83-ąją antrąjį komandos įvartį įmušė Mohamedas Salah.

Abi komandos kamuoliu dalinosi beveik po lygiai (52-48 „Liverpool“ naudai). „Liverpool“ atliko 12 smūgių, kai „Inter“ – 9. Įdomu tai, jog Milano ekipa nė karto nesmūgiavo į vartų plotą, kai „Liverpool“ – du kratus ir abu juos pasižymėjo.

„Liverpool“ taip pat surengė ir daugiau pavojingų atakų (55-39), tačiau norint patekti į ketvirtfinalį dar teks nemažai padirbėti.

„Liverpool“ su pergale Milane pratęsė savo nuostabią seriją Čempionų lygoje – 7 pergalės per 7 mačus šį sezoną. „Raudonieji“ iš viso šiuo metu skaičiuoja net 12 pergalių seriją ir šioje serijoje fiksuoja 28:4 įvarčių santykį. Iš 12 net 8 mačuose „Liverpool“ išlaikė sausus vartus.

Taip pat kaip ir „Liverpool“, „Inter“ namuose kovoja dėl nacionalinės lygos titulo ir į Angliją išvyko po triuškinamos 5:0 pergalės prieš „Salernitana“.

Tiesa, prognozės nėra „Inter“ pusėje. Vos kartą iš 41 mačo Čempionų lygoje atkrintamosiose, komandai pavyko žengti į kitą etapą pralaimėjus pirmąjį mačą namuose bent 2 įvarčių skirtumu.

TOPsport ekspertai net ir šiose rungtynėse favorite laiko „Liverpool“ ir jos šansus vertina 60 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 25 proc., o šansai „Inter“ iškovoti pergalę – 15 proc. Tuo tarpu šansus patekti į kitą etapą TOPsport vertina dar drastiškiau – 95-5.