Atranka į pasaulio čempionatą: ar Lietuva pajėgi sukurti stebuklą? (KONKURSAS)

By 2021-03-24 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šią savaitę pradės atranką į 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą. Sėkmingai pastaruoju metu atrodžiusi Lietuvos rinktinė suteikia vilčių futbolo fanams, jog Valdo Urbono auklėtiniai sugebės kovoti su kiekvienu varžovu.

Lietuviai atrankos C grupėje grumsis su Italijos, Šveicarijos, Šiaurės Airijos ir Bulgarijos futbolininkais. Pirmąją vietą užėmusi komanda gaus tiesioginį bilietą į 2022-ųjų Kataro planetos pirmenybes. Tuo tarpu antroji grupės vieta pateks į kitą etapą, tačiau dar turės grumtis dėl kelialapio į pasaulio čempionatą.

Lietuvos rinktinė atrankoje į 2020-ųjų Europos čempionatą iš 8 rungtynių pralaimėjo 7, kartą sužaidė lygiosiomis ir vos su 1 taškų užėmė paskutinę vietą grupėje. Tuo tarpu atrankoje į 2018-ųjų pasaulio čempionatą lietuviai iš 10 susitikimų laimėjo kartą,  triskart sužaidė lygiosiomis ir 6 kartus suklupo. Su 6 taškais Lietuvos rinktinė užėmė penktąją vietą iš šešių.

Lietuviai šį atrankos ciklą pradės maču su viena iš grupės favoričių – Šveicarijos rinktine, su kuria susigrums kovo 28-ąją. Dar sudėtingesnis mačas lauks už trijų dienų, kai lietuviai priims absoliučius grupės favoritus italus.

Būtent šios dvi komandos yra laikomos favoritėmis užimti pirmąsias dvi vietas atrankos C grupėje. TOPsport ekspertai net 65 proc. vertina tikimybę, kad būtent Italija užims pirmąją vietą grupėje. TOPsport ekspertai neabejoja, jog Šveicarija užims antrąją vietą ir pateks į antrą etapą.

TOPsport lažybininkai spėja, jog trečioji grupės vieta atiteks Šiaurės Airijai, ketvirtoji Bulgarijai, o Lietuvos rinktinė užims paskutinę, penktąją grupės vietą.

Šį savaitgalį su šveicarais besigrumsiantys lietuviai turi tik teorinius šansus pakovoti dėl pergalės. TOPsport ekspertai Šveicarijos galimybes iškovoti tris taškus ir sėkmingai pradėti atrankos ciklą vertina net 94 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 5 proc., o Lietuvos rinktinės šansai laimėti – vos 1 proc.

Taip pat kviečiame dalyvauti TOPsport konkurse, kuris vyksta TOPsport Instagram paskyroje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOPsport (@bettopsport)