„Ryto“ mirk arba gyvenk situacija: bukmekerių nuomone vilniečiai sudegs Belgrado pragare

By 2019-03-28 29 balandžio, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Vilniaus „Ryto“ situacija – sudėtinga, tačiau Lietuvos vicečempionai yra patys savo likimo kalviai. Po Berlyno ALBA pergalės prieš „AS Monaco“ ekipą (75:61) tapo aišku, jog vilniečiams reikia laimėti likusias dvi grupės rungtynes bet kokiu taškų skirtumu ir jie pateks tarp aštuonių stipriausių turnyro komandų.

„Partizan“ situacija yra kiek palankesnė – jie turi teisę pralaimėti „Rytui“, tačiau po savaitės turėtų tikėtis, kad vilniečiai įveiks „AS Monaco“, o jie patys įveiks grupėje pirmaujančią ALBA. Tiesa, Belgrado ekipa gali užimti ir pirmąją vietą, jeigu šiandien įveiks „Rytą“ ir po savaitės susitvarkys su ALBA.

Vilniaus „Rytas“

Vilniečiai į Belgradą išvyko be Dominique’o Suttono, kuris jau patraukė į Ispaniją. Vis dėlto „Rytas“ jau pademonstravo, kad gali sėkmingai žaisti ir be amerikiečio, kai praėjusią savaitę tik rungtynių pabaigoje nusileido ALBA ekipai (87:85).

„Rytas“ nebeturi teisės klysti, o kad parsivežtų pergalę iš Serbijos, privalės išnaudoti savo stipriąsias puses bei užkamšyti didžiausias skyles.

„Rytas“ yra puiki komanda kovojant dėl kamuolių puolime. Vilniečiai nusiima 13,5 kamuolio po varžovų lenta per susitikimą ir tai yra trečias geriausias rezultatas Europos taurės TOP-16 etape. Tiesa, prieš „Partizan“ tai daryti taip lengva nebus. Iš likusių ekipų Belgrado krepšininkai yra antroje vietoje pagal gynyboje atkovotus kamuolius (27), kai tuo tarpu „Rytas“ – trečias (26,5). Pagirtina „Ryto“ kova dėl kamuolių, susikurti antri šansai bei lengvi taškai iš po krepšio ir gali tapti pagrindiniu vilniečių raktu į pergalę.

Verta atkreipti dėmesį, kad „Rytas“ reguliariajame sezone atlikdavo vos po 14,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes ir dalinosi priešpaskutinę vietą Europos taurėje. Prie komandos prisijungus Rokui Stipčevičiui ir sugrįžus Chrisui Krameriui šis skaičius šoktelėjo. „Rytas“ atlieka po 17,75 rezultatyvaus perdavimo ir užima aštuntąją vietą tarp TOP-16 komandų.

Kamuolio judėjimas taip pat gali tapti pagrindiniu raktu į pergalę. Buvo akivaizdu, kaip „Rytas“ sustojo Berlyne, kai pradėjo žaisti individualiai ir per ataką būdavo atliekami tik keli perdavimai, po kurių būdavo mesdamas sudėtingas tritaškis su atakos pabaigos sirena. R. Stipčevičiaus, C. Kramerio bei D.J. Seeley užduotis yra pasirūpinti, kad kamuolys nestovėtų vietoje ir „Partizan“ turėtų kaip reikiant pasistengti dirbant gynyboje.

Belgrado „Partizan“

Serbijos ekipai šios rungtynės nėra tokios žūtbūtinės, tačiau pergalės atveju – kaip reikiant sustiprintų savo šansus žengti į kitą etapą. Įsibėgėjanti Belgrado ekipa yra vienintelė grupės komanda, kuri sugebėjo TOP-16 etape įveikti ALBA ekipą.

Jauna „Partizan“ ekipa turės labai aiškią užduotį priimant „Rytą“ – laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Kaip jau minėta – vilniečiai labai pavyzdingai kovoja dėl kamuolių puolime. Vis dėlto „Partizan“ varžovams tokių dovanėlių daug nesuteikia.

„Partizan“ varžovai vidutiniškai per susitikimą atkovoja po 8,5 kamuolio ir tai yra trečias mažiausias skaičius TOP-16 etape. Susitelkimas po krepšiu „Partizan“ ekipai gali atverti kelią į užtikrintą pergalę.

Vis dėlto „Partizan“ taip pat turi taisytinų dalykų. Didžiausia Serbijos ekipos problema – puolimas. „Partizan“ TOP-16 etape per susitikimą meta vos po 72,75 taško ir pagal šį rodiklį užima tik 14-ąją vietą. Vis dėlto „Partizan“ per susitikimą praleidžia tik po 71,5 taško, o pagal šį rodiklį užima antrąją vietą.

„Partizan“ jaunimas bandys įklampinti „Rytą“ į lėtą ir klampų žaidimą bei taip sustabdyti vilniečių ribotą kamuolio judėjimą. Jeigu „Partizan“ to padaryti nesugebės ir įsivels į greitą žaidimą su vilniečiais, jiems gali kilti labai daug problemų.

„TOPsport“ prognozė

Nors vilniečių patirtis ir istorija yra „Ryto“ pusėje, TOPsport ekspertai vilniečių šansus vertinai kukliai. Iki šiol „Rytas“ Europos taurėje visus penkis kartus įveikė „Partizan“, tačiau šį kartą bukmekeriai vilniečiams duoda viso labo 30% iškovoti pergalę. „Partizan“ ekipos šansai iškovoti pirmąją pergalę antrame pagal pajėgumą Europos turnyre prieš „Rytą“ yra vertinami 70%.

Panašiai „Ryto“ šansus vertina ir TOPsport klientai. Net 65% nutarę lažintis šiose rungtynėse pasirinko „Partizan“ pergalę ir tik 35% pasirinko vilniečius.