Žalgiris – ryškus favoritas Prancūzijoje prieš klausimus keliančią ASVEL

Kauno „Žalgiris“ praėjusią savaitę patyrė pirmąją nesėkmę Eurolygoje, tačiau vis tiek yra antroje Eurolygos pozicijoje, o savaitgalį dar ir įveikė Vilniaus „Rytą“ LKL pirmenybėse bei į Prancūziją išvyko pakylėtomis nuotaikomis. Tiesa, dar iki trečiadienio net nebuvo aišku, ar kauniečiai išvis skris į Prancūziją, tačiau ASVEL patvirtino, jog jie turės bent 8 sveikus krepšininkus pasirengusius žaisti.

Po penkių turų ASVEL yra sužaidusi vos du susitikimus Eurolygoje ir juos abu pralaimėjo. Martino Schillerio pasiruošimas šio vakaro rungtynėms turėjo būti itin sudėtingas, ir ne tik dėl to, kad jo trenerių štabui gali trukti pasiruošimo medžiagos. Kol kas nėra skelbiama, kurie ASVEL žaidėjai bus pasiruošę žaisti rungtynėse su „Žalgiriu“.

Eurolygoje ASVEl ekipoje vos vienas Norrisas Cole‘as meta dviženklį taškų skaičių (10,5), kai visa komanda vidutiniškai renka vos po 68 taškus. Tuo tarpu „Žalgiris“ kol kas labiausiai gynyba ir labiausiai išsiskiria. Žalgiriečiai Eurolygoje pasiekė pirmas keturias pergales ir vos kartą praleido daugiau negu 70 taškų, kai Stambulo „Anadolu Efes“ pelnė 73. Tik pralaimėtame susitikime įspūdingai atakavusi „Valencia“ sugebėjo pelnyti net 94 taškus.

LKL pirmenybėse „Žalgiris“ per šešerias rungtynes nė karto nepraleido daugiau 72 taškų. Tiek taškų pelnė „Rytas“ bei tuomet pirmąjį sezono pralaimėjimą šalies čempionams išrašęs Panevėžio „Lietkabelis“. Panašu, kad gynyba ir bus pagrindinis „Žalgirio“ raktas į pergalę prieš itin sunkiai puolančią ASVEL ekipą.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog itin daug klausimų kelianti ASVEL į kauniečių krepšį įmes 73 taškus. Būtent dėl šios priežasties „Žalgiris“ ir yra laikomas ryškiu poros favoritu ir TOPsport ekspertai kauniečių galimybes vertina 70 proc., kai ASVEL – 30 proc.

TOPsport taip pat tradiciškai prognozuoja, jog rezultatyviausiai žalgiriečių gretose rungtyniaus Marius Grigonis ir Joffrey Lauvergne. Tiesa, šį kartą prie lyderių priskiriamas yra ir Nigelas Hayesas. Spėjama, jog šie trys krepšininkai kartu turėtų pelnyti 33 taškus – beveik pusę visų prognozuojamų „Žalgirio“ taškų (77).