„Žalgirio“ kova prieš išretėjusią R. Kurtinaičio kariauną: laukiamas M. Grigonio šėlsmas ir sudėtinga pergalė

Kauno „Žalgiris“ į Rusiją išvyko be vieno svarbiausių komandos krepšininkų Joffrey Lauvergne, tačiau tokia netektis yra vieni niekai lyginant su Maskvos srities „Chimki“ sunkumais.

„Chimki“ komandoje koronavirusu užsikrėtė Gregas Monroe, Maksimas Baraškovas, Janis Timma, Jordanas Mickey bei Javgenijus Voronovas, komandai taip pat nepadės karantinuotis turintis Errickas McCollumas ir traumuoti Stefanas Jovičius bei Aleksejus Švedas.

Tiesa, „Chimki“ šią savaitę VTB Jungtinėje lygoje be didesnio vargo susitvarkė su Talino „Kalev/Cramo“ 92:74, nors komandoje netrūko ir jaunimo iš antrosios „Chimki“ komandos.

Vis dėlto, Eurolygoje „Chimki“ turėtų būti sunkiau, tačiau neabejojama, jog aukštaūgiai Devinas Bookeris ir Jonas Jerebko pridarys daug problemų be pagrindinio vidurio puolėjo likusiam „Žalgiriui“. TOPsport ekspertai prognozuoja, jog šis Rimo Kurtinaičio duetas kartu pelnys daugiau negu 30 taškų.

Taip pat laukiama ir itin gero žaidimo iš Dairio Bertanio, kuris turėtų pridėti dar 14 taškų.

TOPsport ekspertai neabejoja, jog „Žalgirį“  į priekį ir vėl ves Marius Grigonis, kuris prognozuojama jog bus rezultatyviausias žalgirietis su 15 taškų. Jam turėtų gerai talkinti Thomas Walkupas ir Lukas Lekavičius, kurie turėtų pasiekti 9 taškų ribą. Augistne‘as Rubitas bei Nigelis Hayesas turėtų pasiekti 8 taškų ribą, o Rokas Jokubaitis su Artūru Milakniu – 7.

Būtent ilgesnis ir patikimesnis atsarginių žaidėjų suolas leidžia TOPsport ekspertams laikyti kauniečius šio mačo favoritais. Kauniečių šansai triumfuoti yra vertinami 62 proc., kai „Chimki“ komandos galimybės – 38 proc.

Prognozuojama, jog „Žalgiris“ turėtų iškovoti pergalę 3-6 taškų skirtumu ir prisijungti prie dvi pergales per du mačus turinčių „Valencia“ ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipų.