„Žalgirio“ išbandymas Tel Avive: ar pavyks išvengti antrosios nesėkmės iš eilės?

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą mėgins išvengti antrojo pralaimėjimo paeiliui. Tokios patirties kauniečiai šį sezoną Eurolygoje dar nebuvo patyrę ir mėgins to išvengti ir šiandien Tel Avive.

„Žalgiris“ kausis su vietos „Maccabi“ krepšininkais, kurie šiuo metu yra vos 15-oje vietoje su dviem laimėjimais ir penkiomis nesėkmėmis. Tuo tarpu „Žalgiris“ žengia antroje turnyrinės lentelės vietoje su penkiomis pergalėmis per septynis susitikimus.

Vis dėlto, galvoti apie „Maccabi“ užimamą vietą turnyrinėje lentelėje nevertėtų. Žemiau savo galimybių žaidžianti Izraelio ekipa yra pasiruošusi kilti aukštyn. O negana to, būtent 15-oje pozicijoje praėjusią savaitę buvo ir Madrido „Real“ ekipa, kuri po pergalės Kaune šoktelėjo į 11-ąją poziciją.

„Žalgirio“ užduotis šį vakarą yra aiški – stabdyti „Maccabi“ komandos gynėjus. Scottie Wilbekinas (17,6 taško), Tyleris Dorsey (11,1) ir Elijah Bryantas (10,3) yra trys iš keturių rezultatyviausių „Maccabi“ žaidėjų. Į jų tarpą įsipaišo tik 210 cm ūgio Ante Zizičius su 11,3 taško vidurkiu per rungtynes. Neskaitant A. Zizičiaus, trys pagrindiniai „Maccabi“ gynėjai, kurie kartais žaidžia ir vienu metu aikštėje, renka net 48,8 proc. visų komandos taškų Eurolygoje.

Tiesa, „Žalgiris“ turi puikius ginklus tvarkytis su Tel Avivo puolimo lyderiais. Thomasas Walkupas ir Marius Grigonis yra vieni geriausiai besiginančių gynėjų Eurolygoje, o šį vakarą jų kietas žaidimas savo aikštės pusėje bus dar svarbesnis. Skylė gali atsiverti tuo atveju, jeigu Elijah Brownas žaistų lengvojo krašto pozicijoje, o prieš jį gynyboje būtų priverstas dirbti Steve‘as Vasturia, kuris kol kas dažniau klysta gynyboje negu rodo užtikrintą žaidimą.

Nepaisant pajėgių „Žalgirio“ gynėjų TOPsport ekspertai nemano, kad kauniečiams pavyks sustabdyti varžovų lyderius ir neabejoja, jog rezultatyviausiu rungtynių žaidėju taps S. Wilbekinas. Tiesa, TOPsport lažybininkai gero pasirodymo laukia ir iš spalio mėnesio MVP Mariaus Grigonio, kuriam prognozuoja 14 taškų.

Vis dėlto TOPsport šiame mače favorite laiko „Maccabi“ ekipą ir jos šansus vertina 60 proc., kai „Žalgirio: – 40 proc.