„Žalgirio“ bandymas kartoti 8 metus nematytą seriją gali baigtis Belgrade

Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą nuo 2012-ųjų Eurolygos sezoną pradėjo dviem laimėjimais iš eilės ir jau šį vakarą šią sėkmingą seriją mėgins pratęsti iki trijų. Vis dėlto, iki nuostabaus starto prieš aštuonerius metus dar trūksta nemažai – tuomet Juano Plazos auklėtiniai laimėjo pirmas penkias sezono rungtynes.

Kauniečiai šį vakarą kausis Belgrado pragare, kuriame pragaro šį kartą nebus. Vietos „Crvena Zvezda“ fanai užkuria tikrą pirtį visiems varžovams, tačiau antrajame ture „Crvena Zvezda“ prieš Vitorijos „Baskonia“ žaidė tuščioje arenoje. Taip pat turėtų būti ir rungtynėse su „Žalgiriu“.

„Crvena Zvezda“ iškovojo užtikrintą pergalę prieš „Baskonia“ 90:73 praėjusią savaitę, o dvigubą Eurolygos savaitę pasitinka pasistiprinusi. Prieš kauniečius jau turėtų stoti praėjusį sezoną NBA epizodiškai rungtyniavęs Emanuelis Terry. Tai jam bus debiutas vilkint Belgrado ekipos marškinėlius, kadangi vos atvykus į Serbiją jam buvo nustatytas koronavirusas. Tuo tarpu praėjusią savaitę „Crvena Zvezda“ paskelbė, jog komandą papildo buvęs įžaidėjas Tayloras Rochestie. 35-erių veteranas išsiskiria itin aukšto lygio krepšiniu ir gali pridaryti daug problemų Lietuvos čempionams.

Be naujokų itin daug problemų „Žalgiriui“ gali pridaryti ir kitas amerikietis – Jordanas Loydas. 193 cm gynėjas į „Baskonia“ krepšį įmetė 30 taškų pataikydamas 5 tritaškius iš 9, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 34 naudingumo balus. Kol kas Belgrado ekipos lyderis renka po 22,5 taško per susitikimą Eurolygoje ir yra rezultatyviausias visos lygos krepšininkas.

Būtent jo stabdymas ir bus pagrindinė užduotis Martino Schillerio auklėtiniams ir nors TOPsport lažybininkai mano, jog amerikiečio vidurkis kris šį vakarą, jis vis tiek bus rezultatyviausias mačo žaidėjas su 16 taškų. Kauniečių gretose prognozuojama jog rezultatyviausiai žais Marius Grigonis ir Joffrey Lauvergne, kurie kartu turėtų surinkti 25 taškus.

Vis dėlto TOPsport ekspertai abejoja, jog „Žalgiriui“ pavyks pasiekti trečiąją pergalę ši eilės ir kauniečių šansus Belgrade vertina 35 proc., kai „Crvena Zvezda“ – 65 proc. Prognozuojama, jog šeimininkai švęs pergalę 3-6 taškų skirtumu.

Apie artėjantį žalgiriečių mačą bei praėjusias pergalės kalbėjo ir O, Dangau! SPORTAS laidos vedėjai: