Viltis miršta paskutinė: „Žalgiris“ – favoritas prieš ALBA, tačiau kiti rezultatai – nepalankūs

By 2021-03-30 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę  neatsilaikė prieš Tel Avivo „Maccabi“, o su šiuo pralaimėjimu beveik užkirto kelią sau į Eurolygos ketvirtfinalį. Lietuvos čempionams prireiks stebuklo, norint patekti tarp 8 geriausių komandų, o viskas prasidės nuo šio vakaro mačo Kaune, kur žalgiriečiai priims Berlyno ALBA ekipą.

„Žalgiris“ norėdamas patekti į atkrintamąsias varžybas turi laimėti visus tris likusius mačus prieš ALBA, Miuncheno „Bayern“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Tiesa, to dar nepakanka. Kad žalgiriečiai pasiektų išsvajotąjį  TOP-8, Madrido „Real“ turi laimėti bent vienerias rungtynes prieš Stambulo „Anadolu Efes“, Pirėjo „Olympiacos“ ar Stambulo „Fenerbahče“. Lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ turi pralaimėti „Panathinakos“, „Anadolu Efes“, tačiau įveikti „Valencia“ ekipą. Negana to, visus savo mačus turi pralaimėti ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (CSKA, ASVEL, „Maccabi“, „Panathinaikos“), ir „Valencia“ („Olympiacos“, ALBA, „Baskonia“).

Nors vilties žengti dar yra, tačiau realiausia, jog ji subliukš jau šiame ture. Bent kartą turinti laimėti „Real“, panašu, to nepadarys šį vakarą, kadangi TOPsport ekspertai Madrido ekipos šansus įveikti „Anadolu Efes“ vertina 40 proc.

Tuo tarpu pralaimėti privalanti „Baskonia“ yra favoritė prieš „Panathinaikos“ ir jos šansus TOPsport vertina 65 proc. Prieš  „Olymiacos“ žaisianti „Valencia“ savo mače yra dar didesnė favoritė ir jos galimybės laimėti vertinamos 75 proc. Pasiekti pergalę gali ir „Zenit“, kurios šansai prieš CSKA yra vertinami 45 proc.

Panašu, kad jeigu „Žalgiris“ būtų savo likimo kalvis, viltis būtų dar išsaugota po šio turo, kadangi TOPsport ekspertai žalgiriečių galimybes vertina 65 proc.

Žalgiriečiai šį sezoną išvykoje sugebėjo palaužti Berlyno ekipą ir tuomet šventė dramatišką pergalę 74:71. Kaip ir tuomet, taip ir šį kartą ALBA stos prieš kauniečius turėdami 2 pralaimėjimų seriją. Skirtumas tas, kad kai kauniečiai įveikė Berlyno ekipą, tai buvo penkta iš eilės „Žalgirio“ pergalė, kai šiuo metu Martino Schillerio auklėtiniai išgyvena keturių pralaimėjimų seriją.

Tiesa, jeigu „Žalgiris“ dar turi teorinių galimybių patekti į ketvirtfinalį, tai ALBA ekipa su 11 pergalių yra 15-oje pozicijoje ir aukščiau 12-osios tikrai nepakils.