Vilniuje susirinkę žiūrovai turėtų išvysti C. Ronaldo įvartį

Vilniuje Lietuvos futbolo federacijos stadione Lietuvos rinktinė priims Europos čempionę Portugaliją. Atrankoje į Europos čempionatą stringanti Portugalija per tris susitikimus iškovojo tik penkis taškus, kadangi sužaidė lygiosiomis su Serbija ir Ukraina.

Vis dėlto, Europos čempionai į Lietuvą atvyksta po triuškinamos pergalės 4:2 prieš Serbiją, o Vilniuje nesitiki nieko kito.

Net ir žiūrovai iššlavė bilietus į atrankos rungtynes ne todėl, kad išvystų lygiaverčių varžovių dvikovą, o tam, kad pamatytų vieną geriausių visų laikų futbolininkų Cristiano Ronaldo.

Tiesa, ir be Turino „Juventus“ superžvaigždės lietuviai galės išvysti ne vieną įspūdingą futbolininką. Į LFF stadioną taip pat atvyks ir Joao Felixas, Bernardo Silva, Goncalo Guedes, Joao Moutinho, Rubenas Nevesas, Williamas Carvalho ir dar galybė kitų.
Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas net neslėpė, kas yra rungtynių favoritai, o pagrindinis susitikimo tikslas – pridaryti problemų varžovų žvaigždynui.

Vis dėlto, TOPsport lažybininkai netiki, kad Lietuvos rinktinei pavyks pridaryti problemų grėsmingiems varžovams. Portugalijos rinktinės šansai iškovoti pergalę Vilniuje yra vertinami net 91 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 8 proc., o Lietuvių galimybės laimėti – vos 1 proc.

Lažybininkai prognozuoja, kad rungtynėse kris mažiausiai trys įvarčiai ir, panašu, kad jie visi turėtų atsidurti Ernesto Šetkaus ginamuose vartuose. TOPsport lažybininkai Lietuvos rinktinės galimybes įmušti įvartį vertina 33 proc.

Prognozuojama, kad žiūrovai išvys tai, ko ir susirinko. Lažybininkai net neabejoja, kad C. Ronaldo pasiūs bent jau vieną įvartį į Lietuvos rinktinės vartus ir tokią tikimybę vertina net 80 proc. Taip pat lažybininkai mano, kad pasižymėti pavyks ir Madrido „Atletico“ jaunajai žvaigždei J. Felixui (60 proc.). Nemažai šansų, pasak TOPsport lažybininkų, pasižymėti taip pat turės ir Diogo Jota, B. Silva bei G. Guedesas.

C. Ronaldo rungtynės Vilniuje taps 160-osiomis vilkint Portugalijos rinktinės marškinėlius. Vienam geriausių planetos futbolininkų taip pat trūksta vos vieno įvarčio iki 90 įvarčių ribos atstovaujant nacionalinei komandai.

Kol kas atrankoje į Europos čempionatą portugalas per trejas rungtynes įmušė vos vieną įvartį, kai prieš tris dienas pasižymėjo prieš Serbiją. Tiesa, C. Ronaldo dar tikrai nėra pamiršęs, kaip reikia mušti įvarčius vilkint Portugalijos rinktinės marškinėlius, kadangi birželį vykusiame UEFA Nacijų lygos pusfinalyje jis įmušė visus tris portugalų įvarčius į Šveicarijos vartus.

Nors C. Ronaldo yra vos vieną kartą žaidęs su Lietuvos rinktine, jis kur kas geriau yra pažįstamas latviams. Portugalas per keturias rungtynes su Latvija įmušė penkis įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Panašu, kad įvarčių sąskaitą portugalas turėtų atsidaryti ir prieš Lietuvą.