Vienas didžiausių e-sporto renginių pasaulyje: favoritai, milžiniški prizai ir neišvengiama politika

By 2019-10-10 4 gruodžio, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

„League of Legends“ (LOL) pasaulio čempionatas kaip ir kiekvienas metais ir vėl suvienijo visus kompiuterinių žaidimų mėgėjus. Šį savaitgalį prasidedantis LOL pasaulio čempionatas truks beveik mėnesį – iki lapkričio 10 dienos.

Tiesa, pats čempionatas iš dalies jau yra prasidėjęs. Šią savaitę užsibaigė atrankinis etapas, po kurio keturios komandos žengė į pagrindinį grupių etapą.

16 komandų iš viso pasaulio buvo suskirstytos į keturias grupes po keturias komandas. Visos jos kaunasi dėl vieno tikslo: pasaulio čempionų vardo ir milžiniško prizo. Nors šių metų prizinio fondo suma dar patvirtinta nebuvo, praėjusiais metais pasaulio čempionai, kuriais tapo Kinijos komanda „Invictus Gaming“, susižėrė net 2,4 mln. JAV dolerių.

Antroje vietoje likusi Europos atstovė „Fnatic“ buvo apdovanota 870 tūkst. JAV dolerių, o pusfinaliuose kritusios „Cloud9“ bei „G2 Esports“ gavo po 451 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusiais metais vien patekimas į pagrindinį etapą kiekvienai komandai garantavo po 80 tūkst. JAV dolerių ir net neabejojama, kad visi laimėjimai šiais metais išaugs dar labiau.

Šiais metais pasaulio čempionate Azija ir vėl turės daugiausiai atstovų. Kinija turės tris komandas, Korėjai atstovaus dvi, taip pat dvi ekipos bus iš Taivano, Honk Kongo bei Makao regiono bei viena iš Vietnamo. Tuo metu Europa ir Šiaurės Amerika turės tik po dvi atstoves.

Europą atstovaus tos pačios „G2 Esports“ bei „Fnatic“. Pirmoji bent jau grupių etape turėtų sulaukti itin didelio palaikymo. Būtent grupių etapas bus rengiamas Vokietijoje, kur ir yra „G2 Esports“ ekipa. Tuo metu „Fnatic“ yra Didžiosios Britanijos komanda.

Europoje rengiamas pasaulio čempionatas gali pasigirti įspūdingais stadionais. Grupių etapas vyks Berlyne ir visi mačai bus žaidžiami 2250 žmonių talpinančiame „Verti Music Hall“ pastate. Štai ketvirtfinaliai ir pusfinaliai persikels į Madridą, Ispaniją ir visi mačai bus žaidžiami „Palacio Vistalegre“, kuriame telpa net 15 tūkst. žiūrovų.

Finalas kelsis į Prancūzijos sostinę Paryžių, kur „AccorHotels“ arenoje tilps daugiau negu 20 tūkst. LOL gerbėjų.

Į „League of Legends“ kompiuterinį žaidimą teko įsigilinti ir TOPsport lažybininkams, kurie neabejoja geru europiečių pasirodymu, tačiau favoritais vis tiek laiko Azijos atstovus.

TOPsport lažybininkai Korėjos ekipą „SK Telecom T1“ laiko absoliučia turnyro favorite ir jos šansus triumfuoti vertina 25 proc. Kiek prasčiau yra vertinama Kinijos ekipa „FunPlus Pheonix“.

TOPsport ekspertai mano, kad pastarosios dvi ekipos pusfinalyje susigrums su viena iš pasaulio čempionato šeimininkių „G2 Esports“ bei kita Kinijos ekipa „Invictus Gaming“.

Tuo metu „Fnatic“ yra vertinama kaip aštunta geriausia pasaulio čempionato komanda ir spėjama, jog ji savo pasirodymą užbaigs ketvirtfinalyje.

„Fnatic“ jau grupių etape teks susigrumti su turnyro favorite „SK Telecom T1“. Kol kas visus tris tarpusavio susitikimus laimėjo Korėjos ekipa.

Štai „G2 Esports“ yra laikoma savo grupės favorite, o jos rimčiausiu varžovu turėtų tapti kita Korėjos ekipa „Griffin“. Šios e-sporto ekipos tarpusavyje susigrūmusios dar nebuvo.

Nuo 2011-ųjų rengiamame pasaulio čempionate vos vieną kartą yra triumfavusi ne Azijos ekipa. Tai pirmaisiais metais Švedijoje padarė „Fnatic“, kuri praėjusiais metais tapo vicečempione. Būtent 2011-ieji ir 2018-ieji yra vieninteliai metai, kai didžiajame finale nežaidė abi Azijos komandos.

Tiesa, LOL pasaulio čempionate ne viskas bus tik apie vieną populiariausių kompiuterinių žaidimų pasaulyje. Įdomu tai, kad „League of Legends“ kompiuterinis žaidimas priklauso Kinijos kompanijai „Tencent“, kuri turi itin aiškią poziciją nesutarimuose tarp Kinijos vyriausybės ir Honk Kongo.

Protestai vykstantys Honk Konge privedė „Tencent“ kompaniją prie itin radikalaus sprendimo: LOL pasaulio čempionatas Honk Konge visiškai nebus transliuojamas, nors jo regioną atstovaus net dvi komandos.