Užsikūręs „Žalgiris“ – favoritas prieš grėsmingai nusiteikusią „Bayern“

Miuncheno „Bayern“ tampa grėsmingu žvėrimi ne tik ant žaliosios vejos, tačiau ir ant krepšinio parketo. 10 pergalių per 15 rungtynių iškovoję bavarai šį vakarą stoja į kovą su viena karščiausių Eurolygos komandų – Kauno „Žalgiriu“.

Kauniečiai per 15 turų turi 8 laimėjimus, šiuo metu žengia aštuntoje vietoje ir savo pergalių seriją mėgins jau pratęsti iki keturių. Elitinį puolimą ir puikią gynybą demonstruojantys žalgiriečiai tampa itin pavojinga ekipa bet kokiai Eurolygos komandai, o jeigu „Žalgiris“ pataiko iš toli taip, kaip tai daro pastaraisiais turais – Lietuvos čempionai gali tapti favoritais prieš bet kokią komandą.

„Žalgiris“ savo pralaimėjimų seriją nutraukė įveikdamas Atėnų „Panathinaikos“ 81:69 ir tai padarė mesdamas tolimus metimus net 65 proc. tikslumu (13/20). Dar geriau kauniečiai atakavo susidoroję su Vitorijos „Baskonia“ (92:73). „Žalgiris“ namų arenoje pataikė net 69,2 proc. (18/26) mestų tritaškių. Tuo tarpu iškovoję didžiausią pergalę klubo istorijoje Eurolygoje prieš Stambulo „Fenerbahče“ (99:62) kauniečiai pataikė 16 tritaškių iš 30 ir užfiksavo 53,3 proc. taiklumą.

Kauniečiai šiuo metu Eurolygoje iš toli atakuoja 44,1 proc. tikslumu ir šioje kategorijoje neturi jokių konkurentų. Milano „AX Armani“ iš toli atakuoja 41,7 proc. tikslumu ir daugiau nė viena kita Eurolygos komanda nesiekia 40 proc. ribos atakuodama iš trijų taškų zonos.

Kauniečiai taip pat yra vieni favoritų ir pagal rezultatyvus perdavimus. Šiuo metu žalgiriečiai žengia septintoje vietoje ir atlieka po 18,7 rezultatyvaus perdavimo. Žvelgiant tik į paskutines trejas rungtynes, žalgiriečiai ir čia fiksuoja elitinius skaičius ir atlieka vidutiniškai po 23,3 rezultatyvus perdavimo. Su šiais skaičiais kauniečiai užtikrintai pirmautų Eurolygoje, kadangi šiuo metu daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlieka „Valencia“ ekipa su 20,6.

Nuostabią formą demonstruojantys ir trečią mačą iš eilės namuose pasitinkantys kauniečiai laikomi favoritais ir šį kartą. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus vertina 65 proc., kai vienos geriausių šio sezono Eurolygos komandų „Bayern“ – 35 proc.

TOPsport lažybininkai neabejoja, kad žalgiriečiai tiksliau atakuos iš dviejų taškų zonos, trijų taškų zonos ir nuo baudų metimų linijos. Ekspertai taip pat prognozuoja, jog rezultatyviausiu mačo žaidėju taps Marius Grigonis. Taip pat laukiama rezultatyvių pasirodymų ir iš Joffrey Lauvergne ir Nigelio Hayeso.

Visi mačo statymai.