UEFA Tautų lygos lemiamas etapas: aiškus finalistas ir intriga dėl čempionų vardo

By 2019-06-05 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Pirmoji UEFA Tautų lyga jau priartėjo prie pabaigos ir turnyrine liko sužaisti vos keturis mačus. A lygoje besivaržiusios ir savo grupes laimėjusios Olandija, Šveicarija, Portugalija ir Anglija šią savaitę kovos dėl geriausių vardo.

Jau šį vakarą Portugalija ir Šveicarija stos į kovą pirmajame pusfinalyje, o rytoj ginklus surems Olandija bei Anglija. UEFA Tautų lygos tvarkaraštis nulėmė, kad dė; trečios vietos ir čempionų vardo bus kovojama šį sekmadienį. Visi mačai vyks Portugalijoje, Porto arba Gimarainso miestuose.

Portugalija – Šveicarija

Šioje poroje favoritas yra visiškai aiškus – namuose rungtyniaujanti Europos čempionė Portugalija.

Trečioje grupėje rungtyniavusi Portugalija per ketverias rungtynes iškovojo dvi pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis bei už nugaros paliko Italijos ir Lenkijos rinktines. Štai Šveicarija netgi geriau pasirodė grupių etape, kai iškovojo tris pergales ir surinko devynis taškus. Šveicarai tik dėl geresnio įvarčių santykio aplenkė Belgiją, o be taškų likusi Islandija liko paskutinė.

Įdomu tai, kad giliomis futbolo tradicijomis garsėjanti Portugalija šveicarams nusileidžia tarpusavio rungtynėse. Septynias rungtynes per visą istoriją laimėjo Portugalija, 10 rungtynių laimėjo Šveicarai, o penkios pasibaigė lygiosiomis.

Pačios Portugalijos forma taip pat neturėtų raminti ekipos trenerio. Portugalai paskutines keturias rungtynes sužaidė lygiosiomis, kai taikiai išsiskyrė su Italija, Lenkija, Ukraina ir Serbija.

Kiek geresnę formą demonstruojantys šveicarai po pralaimėjimo Katarui 0:1 draugiškose rungtynėse 5:2 parbloškė Belgiją, 2:0 susitvarkė su Gruzija ir sužaidė lygiosiomis 3:3 su Danija.

Nepaisant geresnių tarpusavio rezultatų ir geresnės sportinės formos, TOPsport šioje poroje įžvelgia labai ryškų favoritą – Portugaliją. Šios ekipos šansai triumfuoti yra vertinami 70 proc., kai Šveicarijos galimybės iškovoti pergalę – vos 10 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 20 proc.

Olandija – Anglija

Tiek Anglijai, tiek Olandijai UEFA Tautų lyga nepagailėjo galingų varžovų. Abi ekipos vos su septyniais taškais per keturias rungtynes pateko į finalinį etapą. Olandai už nugaros paliko pasaulio čempionus prancūzus bei fiasko patyrusią Vokietiją. Tuo metu anglai aplenkė Ispaniją ir pasaulio čempionato vicečempionę Kroatiją.

Anglija ir Olandija tarpusavyje yra sužaidusios net 33 kartus, o 14 rungtynių pasibaigė Olandijos pergalėmis. Devyniskart triumfavo anglai, o 10 kartų susitikimai pasibaigė taikiai. Tiesa, šios rinktinės oficialias rungtynes kartu paskutinį kartą žaidė vos 1996-aisiais. Po to ekipos aštuoniskart žaidė draugiškus susitikimus tarpusavyje.

Nepaisant geresnių tarpusavio rezultatų, kur kas geresnę sportinę formą demonstruoja Anglija, kuri yra laimėjusi penkis susitikimus iš eilės, o Juodkalniją (5:1) ir Čekiją (5:0) tiesiog sutriuškino. Tuo metu Olandija per paskutinius penkis susitikimus iškovojo dvi pergales, dukart sužaidė lygiosiomis ir UEFA Tautų lygos pusfinalį pasitinka po pralaimėjo vokiečiams 2:3.

Būtent anglai ir yra laikomi nežymiais pusfinalio favoritais. TOPsport lažybininkai Anglijos rinktinės šansus iškovoti pergalę vertina 40 proc. Olandų pergalė yra vertinama 30 proc., o lygiosios, kurios nukeltų komandas į pratęsima, taip pat 30 proc.

Anglijos rinktinė yra laikoma ir viso turnyro favorite. Anglijos kariaunos šansai laimėti yra vertinami 37 proc., tuo metu Portugalijos – 33 proc. Olandijos galimybės triumfuoti yra vertinamos 20 proc., o Šveicarijos – 10 proc.