Trauktis nebėra kur: dar vienas sudėtingas „Žalgirio“ mušis Stambule

By 2021-03-18 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ situacija su kiekvienu pralaimėjimu Eurolygoje vis sunkėja, o nesėkmės atveju šiandien, Lietuvos čempionai atsidurtų ant prarajos krašto.

Jau į 11 vietą nukritę ir viena pergale nuo aštuntosios vietos atsiliekantys kauniečiai savo situaciją gali susikomplikuoti dar labiau. Vos vienu laimėjimu daugiau turinti Sankt Peterburgo „Zenit“ yra sužaidusi vienu maču daugiau ir turi tarpusavio pranašumą prieš kauniečius. Tuo tarpu šio vakaro „Žalgirio“ varžovė Stambulo „Fenerbahče“ žengia septintoje vietoje, o kauniečius lenkia dviem laimėjimais.

Pralaimėjimas Stambule „Žalgirį“ nustumtų į dar gilesnę duobę, tačiau aišku, jog žemiau 11 vietos kauniečiai nukristi negalėtų. „Žalgiris“ šį vakarą mėgins atsigauti po itin skaudaus patirto antausio praėjusią savaitę, kuris kauniečiams buvo suduotas taip pat Stambule. Pastarajame ture „Žalgiris“ 62:89 buvo sutriuškintas Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkų.

Tiesa, pirmajame rate „Žalgiris“ su „Fenerbahče“ namuose tiesiog smaginosi ir šventė įspūdingą pergalę 99:62. Vis dėlto, pirmajame rate žalgiriečiai įveikė ir „Anadolu Efes“ (89:73), kuriai praėjusią savaitę pasipriešinti nesugebėjo.

Pirmajame rate „Fenerbahče“ pralaimėjimas žalgiriečiams buvo trečioji nesėkmė iš eilės ir iš viso septintas pralaimėjimas per aštuonerias rungtynes. Vis dėlto, po to sekė net 12 pergalių per 13 rungtynių ir ši įspūdinga serija nutrūko tik pastarajame ture, kai „Fenerbahče“ vos sukrapštė pusšimtį taškų ir nusileido „Valencia“ ekipai 52:66.

Vis dėlto, net ir sudėtingas pralaimėjimas Ispanijos ekipai „Fenerbahče“ favorito etiketės nenumuša. TOPsport ekspertai „Fenerbahče“ šansus vertina net 73 proc., kai „Žalgirio“ – vos 27 proc. TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog „Fenerbahče“ lengvo pasivaikščiojimo neturės ir pergalę švęs 7 taškų skirtumu.