Svarbiausios krepšinio kovos Olimpinėse žaidynėse: įspūdingas L. Dončičius bei olimpinių ir pasaulio čempionų akistata

By 2021-08-02 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyras jau įsibėgėjo ir nors jame Lietuvos rinktinės nebuvo, susidomėjimas juo krepšinio šalyje tikrai nesumažėjo.

Grupių etape krepšinio aistruoliai išvydo olimpinių čempionų JAV strigimą, sunkiai protu suvokiamą Luka Dončičiaus šėlsmą ir galybę įnirtingų dvikovų. Vis dėlto, grupių etapas jau praūžė, o likus 8 komandoms atėjo metas išsiaiškinti, kurios keturios rinktinės varžysis dėl Tokijo Olimpinių žaidynių medalių.

Pirmajame ketvirtfinalyje kausis skeptikus tildantis, fanų numylėtinis L. Dončičius, kurio vedami slovėnai mėgins susitvarkyti su Vokietijos rinktine.

Antrajame ketvirtfinalio mače – bene didžiausią susidomėjimą kelianti dvikova. Pasaulio čempionė Ispanija ir krepšinio galiūnė bei olimpinė čempionė JAV. Buvo tikimasi, kad abi ekipos į ketvirtfinalį žengs tiesiausiu keliu, tačiau tiek ispanai, tiek amerikiečiai grupių etape patyrė po vieną nesėkmę, o to rezultatas – itin sunki dvikova pirmajame atkrintamųjų etape.

Vėliau į kovą stos užtikrintai atrodanti Italija ir JAV ant menčių paguldžiusi Prancūzija bei tyliai į medalius besitaikanti ir galingai atrodanti Australija, kuri kausis su kol kas tik vieną pergalę iškovojusia Argentina.

Slovėnijos ir Vokietijos mače favoritas yra itin ryškus ir TOPsport lažybininkai net neabejoja, jog L. Dončičius ir kompanija tęs savo pasirodymą Olimpinių žaidynių pusfinalyje. TOPsport Slovėnijos šansus žengti į pusfinalį vertina net 95 proc., kai Vokietijos galimybes žengti tolyn – vos 5 proc.

Nepaisant didelio Ispanijos ir JAV susitikimo ažiotažo, šioje poroje favoritas taip pat yra itin ryškus. Čia TOPsport lažybininkai neabejoja, jog į kitą etapą pateks žvaigždžių perpildyta JAV, kurios šansus vertina 90 proc. Ispanijos galimybes iškovoti pergalę ir eliminuoti JAV jau ketvirtfinalyje yra vertinamos 10 proc.

Prancūzijos ir Italijos dvikova, pasak lažybininkų, yra sunkiausiai nuspėjama, tačiau nepaisant to, favoritas vis tiek yra ryškus. Prancūzų galimybes žengti tolyn vertinamos 70 proc., kai Italijos šansai – 30 proc.

Paskutiniame ketvirtfinalyje TOPsport aiškiais favoritais laiko australus, kurių šansai yra vertinami 75 proc., kai Argentinos – 25 proc.

Nepaisant fantastiško L. Dončičiaus, Prancūzijos pergalės grupių etape ir užtikrintų australų – JAV vis tiek yra ryški viso turnyro favoritė. TOPsport JAV galimybes pasidabinti aukso medaliais vertina 65 proc. Jiems rimčiausią iššūkį gali mesti Slovėnija (13 proc.), Prancūzija (11 proc.) arba Australija (8 proc.).