Svarbiausias „La Liga“ savaitgalis: „Atletico“ žingsnis titulo link ar dar didesnė sumaištis lentelėje?

By 2021-05-07 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Ispanijos „La Liga“ pirmenybės išlaiko bene didžiausią intrigą sezono pabaigoje iš didžiųjų Europos futbolo lygų. Aukščiausiame Ispanijos divizione dėl titulo vis dar kovoja keturios komandos, kurios visos šį savaitgalį žais tarpusavyje.

Kol kas čempionate pirmauja Madrido „Atletico“ su 76 taškais, tačiau jiems ant kulnų su 74 taškais lipa Madrido „Real“ ir tiek pat taškų turinti „Barcelona“. Ketvirtoje vietoje žengia savo situaciją pralaimėjimu susikomplikavusi „Sevilla“ su 70 taškų.

Vis dėlto, likus keturiems turams iki sezono pabaigos, dėl titulo vis dar kovoja kiekviena ketverto komanda, o jau po šio savaitgalio pirmąsias tris vietas užimančios komandos gali visiškai išsimaišyti turnyrinėje lentelėje. „Atletico“ mėgins išlaikyti lyderio poziciją rungtynėse su „Barcelona“, kai „Real“ teks grumtis su „Sevilla“ futbolininkais.

„Sevilla“ ekipa demonstravo įspūdinga formą ir iš paskutinių aštuonių mačų buvo laimėjusi septynis kartus ir kartą sužaidė lygiosiomis. Vis dėlto, paskutinis „Sevilla“ mačas buvo nesėkmingas ir 0:1 buvo nusileista „Athletic Bilbao“ ekipai. Jos būsima varžovė „Real“ Ispanijos pirmenybėse nepatyrė pralaimėjimo jau 13 rungtynių iš eilės, tačiau šią savaitę iškrito iš Čempionų lygos.

Tuo tarpu nei „Atletico“, nei „Barca“ negali pasigirti tokiomis formomis. Madrido ekipa vien per pastarąsias septynerias rungtynes pralaimėjo dukart, kai katalonai suklupo dukart per paskutinius penkis turus.

Vis dėlto, būtent šis susitikimas gali atsakyti į itin daug klausimų. „Atletico“ pergalės atvejo Diego Simeone auklėtiniai nuo „Barcos“ nutoltų per 5 taškus likus trims turams. Jeigu situacija tarp „Real“ ir „Sevilla“ susiklostytų palankiai, „Atletico“ galėtų įgauti 5 taškų pranašumą ir nuo antrosios vietos. Vis dėlto, reikia neatmesti varianto, kad didžiąją sezono dalį pirmoje vietoje buvusi „Atletico“ po šio turo gali nukristi ir į trečiąją vietą ir į priekį praleisti tiek „Real“, tiek „Barca“.

TOPsport ekspertai būtent ir prognozuoja, jog po šio savaitgalio į priekį šoktels „Real“ ir „Barca“, kai „Sevilla“ ekipai jau liks tik teorinės galimybės, o „Atletico“ atsidurs besivejančiųjų rolėje.

TOPsport lažybininkai „Barcelona“ šansus iškovoti pergalę prieš „Atletico“ vertina 55 proc., kai „Atletico“ pergalės tikimybė yra vertinama 20 proc. Lygiųjų tikimybė vertinama 25 proc.

Tuo tarpu sekmadienio dvikovoje tarp „Real“ ir „Sevilla“ intrigos matoma dar daugiau. „Real“ tikimybė triumfuoti ir pakilti į pirmąją vietą yra vertinama 50 roc., kai lygiųjų ir „Sevilla“ tikimybė – po 25 proc.

Tiesa, vertinant galimybes tapti čempionais, TOPsport ekspertai nežymia favorite laiko „Barcelona“ ekipą, kurios galimybės yra vertinamos 38 proc. „Atletico“ šansai yra vertinami 35 proc. „Real“ tikimybė tapti čempionais yra vertinami 25 proc., kai „Sevilla“ – vos 2 proc.