Sumažėjus Lietuvos rinktinės kandidatų skaičiui – aiškėja galutinio dvyliktuko kontūrai

Sužaidus vos dvejas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinės vyriausias treneris Dainius Adomaitis paskelbė, jog nacionalinės rinktinės stovyklą palieka pirmieji krepšininkai. Pirmieji rinktinės stovyklą buvo priversti palikti debiuto pasaulio čempionate laukiantys Martynas Echodas ir Gytis Masiulis bei ilgametis rinktinės narys Adas Juškevičius.

TOPsport lažybų ekspertai prognozavo, kad būtent A. Juškevičius pateks į rinktinės dvyliktuką, tačiau daugelio nuostabai nacionalinė komandoje šiais metais neužsibuvo. Tiesa, A. Juškevičius jau dukart pateko į galutinę rinktinės sudėtį po to, kai buvo paskelbta, kad gynėjo paslaugų neprireiks.

Prieš penkerius metus A. Juškevičius į pasaulio čempionatą išvyko, kai pakeitė traumuotą Mantą Kalnietį. O prieš dvejus metus gynėjas pakeitė traumą patyrusį Luką Lekavičių, nors prieš kelias dienas buvo „atkabintas“, ir tokiu būdu vyko į Europos čempionatą.

Būtent M. Echodo ir G. Masiulio šansai prasibrauti į rinktinės dvyliktuką buvo laikomi kukliausiai.

Štai Martino Gebeno šansai prasibrauti į dvyliktuką buvo vertinami vos 30 proc., kai dabar jo šansai išaugo iki 40 proc. Pagal šią prognozę TOPsport M. Gebeną ir vėl vertina geriau tik už du jo komandos draugus, o to nepakaktų, kad vidurio puolėjas vyktų į Kiniją.

Į dvyliktuką turėtų prasibrauti kaip 12-as žaidėjas ir Arnas Butkevičius, kurio šansai šiuo metu yra vertinami 50 proc. Puikiai pirmose dvejose rungtynėse atrodęs ir D. Adomaičio pagyrų sulaukęs Vilniaus „Ryto“ lyderis pasikėlė savo vertę, kadangi prieš prasidedant kontrolinėms rungtynėms, jis TOPsport lažybininkų buvo matomas kaip 13-as žaidėjas.

Iš likusių kandidatų kukliausiai yra vertinami Žygimanto Janavičiaus (30 proc.) ir Eimanto Bendžiaus šansai (25 proc.). Būtent šis duetas ir M. Gebenas, pasak TOPsport lažybininkų, turėtų palikti Lietuvos rinktinės stovyklą paskutiniai. Tiesa, visiškai saugus negali jaustis ir Rokas Giedraitis, kurio šansai yra vertinami 65 proc.

Tuo metu dėl Jono Valančiūno, Domanto Sabonio, Manto Kalniečio, Mindaugo Kuzminsko, Mariaus Grigonio, Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo, Jono Mačiulio, Renaldo Seibučio ir Pauliaus Jankūno net nėra abejojama, kad jie vyks į Kinijoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

 

Statykite už Lietuvos rinktinės galutinį dvyliktuką.