Sudėtingas vakaras Lietuvos sportui: „Žalgiris“, Lietuvos rinktinė ir R. Berankis – autsaideriai savo turnyruose

By 2022-02-24 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Lietuvos sportui – užimta diena. Aukščiausio lygio sportas lepins lietuvius visą dieną ir nors sporto aistruoliai negalės visko pažiūrėti gyvai, tačiau pasirinkimas bus puikus.

Anksčiausiai mačą, planuojama 18 val. 20 min. pradės Ričardas Berankis, kuris Jungtinių Arabų Emiratų ATP 500 turnyro ketvirtfinalyje susitiks su antrąją Kanados ir 14-ąja pasaulio rakete Denisu Shapovalovu. Tiesa, mačas centriniame korte gali prasidėti kiek vėliau, jeigu užsitęs mačai vykstantys anksčiau.

Vėliau, 20 val., į kovą Eurolygoje stos Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurie priims vienos Eurolygos lyderių mestą iššūkį – Madrido „Real“.

Na, o vėliausiai, 21 val. Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos krepšinio rinktinė pratęs atranką į 2023-ųjų planetos pirmenybes mače su Bosnija ir Hercegovina.

Tiek R. Berankis, tiek „Žalgiris“, tiek Lietuvos rinktinė šį vakarą yra laikomi autsaideriais.

TENISO LAŽYBOS

R. Berankis – D. Shapovalovas

Pirmoji Lietuvos raketė JAE jau pranoko save ir įveikė ne tik du varžovus atrankoje į ATP 500 turnyrą, tačiau susitvarkė ir su dviem varžovais pagrindiniame turnyre. Lietuvis pirmajame etape įveikė vokietį Janą-Lennardą Struffą 6:1, 3:6, 6:3, o antrajame etape susitvarkė ir su Alexeiumi Popyrinu 6:4, 7:6(9-7).

Abu šie tenisininkai rikiuojasi aukščiau ATP reitinge negu lietuvis. Jau dabar aišku, kad R. Berankis vien dėl šio turnyro šoktels per maždaug 15 pozicijų į viršų.

Tuo tarpu D. Shapovalovas yra Dubajuje vykstančio turnyro šeštoji raketė, tačiau kelias iki ketvirtfinalio nebuvo itin paprastas. Kanadietis pirmajame etape tik po atkaklios kovos 4:6, 6:4, 7:5 palaužė Martoną Fucsovicsą, o antrajame etape kiek lengviau įveikė Taro Danielį 6:4, 6:3.

TOPsport lažybininkai šioje poroje mato aiškų favoritą – D. Shapovalovą. Kanadiečio šansai iškovoti pergalę yra vertinami 75 proc., o kai R. Berankio – 25 proc. Abejojama, ar geriausiam Lietuvos tenisininkui pavyks laimėti bent vieną setą.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgiris“ – „Real“

Eurolygos dugne esantis ir niekaip iš jo atsispirti nesugebantis Kauno „Žalgiris“ šį vakarą susirems su antroje Eurolygos turnyrinės lentelės vietoje esančia Madrido „Real“ ekipa. „Real“ savaitgalį šalies taurėje nusileido „Barcelona“ ekipai, kai tuo tarpu „Žalgiris“ varžovus iš Madrido priims kaip Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojai.

Kauniečiai per pastarąsias 10 rungtynių yra laimėję vos kartą, kai „Real“ – 8 kartus. Madrido ekipos serija yra antra geriausia visoje lygoje, kai „Žalgirio“ – pati prasčiausia. Kauniečiai šiuo metu skaičiuoja keturių iš eilės pralaimėjimų seriją prieš „Real“.

TOPsport ekspertai yra užtikrinti, kad ši serija prasitęs ir šį vakarą ir „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 25 proc., kai „Real“ – 75 proc. Tiesa, manoma, kad sutriuškinimo kauniečiai nepatirs ir „Real“ iškovos pergalę 6-10 taškų skirtumu.

ATRANKOS LAŽYBOS

Bosnija ir Hercegovina – Lietuva

Vėliausiai startuos ir daugiausiai šansų į pergalę taikytis turės Lietuvos rinktinė, kovojanti FIBA pasaulio čempionato atrankoje. K. Maksvyčio auklėtiniai susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais. Abi rinktinės atrankoje yra laimėjusios po du kartus iš tiek pat galimų.

Bosniai gausiai susirinko į treniruočių stovyklą, o didžiausia jos žvaigždė – buvęs Bruklino „Nets“ krepšininkas Džananas Musa. Tuo tarpu natūralizuotas amerikietis Johnas Robersonas nežais dėl traumos.

Vis dėlto, lietuviai turi kur kas rimtesnių netekčių. Prieš pat stovyklos pradžią Lietuvos rinktinės sudėtyje COVID-19 virusas buvo nustatytas įžaidėjams Vaidui Kariniauskui, Kristapui Žemaičiui ir Dovydui Giedraičiui.

Gynėjų grandyje liko tik Vytenis Čižauskas, Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas ir Tomas Dimša, o paskutinę minutę į rinktinę buvo pakviestas kitas įžaidėjas Arnas Velička.

Kaip reikiant išretinta Lietuvos rinktinė net ir su Vilniaus „Ryto“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais bus šio mačo autsaiderė. TOPsport ekspertai lietuvių galimybes vertina 40 proc., kai bosnių – 60 proc.