Stebuklų kupino „Žalgirio“ akcijos Vitorijoje auga su kiekviena diena

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai demonstruoja, kad ir kokioje beviltiškoje situacijoje atsidurtų Lietuvos čempionai – jų nurašyti negalima. Antrą stebuklingą pergalę iš eilės pasiekę ir jau ketvirtą dramatišką paskutinių sekundžių trilerį laimėję žalgiriečiai stiprina savo pozicijas Eurolygos turnyrinėje lentelėje ir taip stabiliai kyla į viršų.

Kauniečiai jau vos viena pergale atsilieka nuo ketvirtoje vietoje esančios Madrido „Real“ (14-8) ir turi tiek pat laimėjimų su vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusia Sankt Peterburgo „Zenit“ (13-8). Šį vakarą žalgiriečiai priima antrą ispanišką iššūkį šią savaitę ir susitiks su puikiai pažįstama Vitorijos „Baskonia“ kurioje rungtyniauja ir Tadas Sedekerskis bei Rokas Giedraitis.

Kol kas lietuvių atstovaujama „Baskonia“ stringa ir su 9 pergalėmis bei 13 pralaimėjimų žengia 13-oje vietoje. Nepaisant to, galima pasidžiaugti puikiai Vitorijoje rungtyniaujančiais lietuviais. Rokas Giedraitis su 11,5 taško per rungtynes yra rezultatyviausias komandos žaidėjas. 39 tritaškius pataikęs snaiperis taip pat yra dažniausiai iš toli atakuojantis „Baskonia“ krepšininkas – 105 tolimi metimai per 22 rungtynes.

Tuo tarpu T. Sederskis renka vos po 3 taškus per susitikimą, tačiau jis tapo itin svarbia „Baskonia“ komandos dalimi. Lietuvis puikiai darbuojasi gynyboje, o jo žaidimo laikas nuo 11-o turo pakilo nuo 8,7 minutės per rungtynes iki 17,1 ir jas visas, išskyrus pastarąsias rungtynes su ASVEL, puolėjas pradėjo starto penkete.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog T. Sedekerskis į kauniečių krepšį įmes 4 taškus, o R. Giedraitis 12 ir rezultatyvumu rungtynėse nusileis tik Mariui Grigoniui.

Dar šios savaitės pradžioje favoritais buvo laikomi aikštės šeimininkai ir „Baskonia“ šansai buvo vertinami 65 proc. Vis dėlto, šie šansai kaip reikiant sumenko ir nors TOPsport lažybininkai favoritais vis dar laiko baskus, tačiau jų šansai iškovoti pergalę yra vertinami jau tik 52 proc., kai „Žalgirio“ galimybės nuo 35 proc. pakilo iki 48.

Įdomu tai, kad ir pirmajame tarpusavio mače TOPsport ekspertai favoritais laikė „Baskonia“ krepšininkus, kurių galimybės buvo vertinamos 55 proc., tačiau tuomet „Žalgirio“ arenoje dominavo šeimininkai ir kauniečiai iškovojo užtikrintą pergalę 92:73. Tai buvo antroji pergalė iš 6 iš laimėjimų serijos.