„Roland Garros“ finišo tiesioji: eilinis R. Nadalio titulas ar dar viena pergalė naujai kartai?

By 2021-06-11 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Didžiojo kirčio „Roland Garros“ turnyras pasiekė finišo tiesiąją: keturi tenisininkai šiandien kausis dėl vietos finale antrajame šių metų didžiojo kirčio teniso turnyre.

Nuo pat sezono starto buvo aišku, jog ant grunto vykstančiame „French Open“ turnyre aiškus favoritas bus Rafaelis Nadalis ir ispanas šią jam prikabintą etiketę puikiai pateisina. Be geriausio visų laiko grunto žaidėjo pusfinalyje kovos pirmoji pasaulio raketė Novakas Djokovičius ir didįjį trejetą išstumti bandantys naujosios kartos tenisininkai Stefanos Tsitsipas bei Alexanderis Zverevas.

Įdomu yra tai, jog teniso aistruoliai neišvys įprasto finalo tarp R. Nadalio ir N. Djokovičiaus, kadangi jie kovos pusfinalyje. Tai reiškia, jog į finalą taip pat žengs po vieną „Masters“ turnyrą šiame sezone laimėję A. Zverevas arba S. Tsitsipas.

Tiesa, pastaruoju metu tai tapo ganėtinai įprasta. Nuo 2020-ųjų vykusiuose keturiuose didžiojo kirčio turnyruose tik vieną kartą finale kovojo didžiojo trejeto tenisininkai. Tai buvo 2020-ųjų „Roland Garros“ finalas tarp R. Nadalio ir N. Djokovičiaus. A. Zverevas jau kartą yra žaidęs finale, tačiau praėjusių metų „US Open“ turnyre užėmė antrąją vietą, kai triumfavo Dominicas Thiemas. Tuo tarpu S. Tsitsipui tai būtų pirmas didžiojo kirčio finalas karjeroje.

Būtent S. Tsitsipui TOPsport lažybininkai ir prognozuoja vietą finale. Pirmajame pusfinalyje graiko tikimybė laimėti yra vertinama 65 proc., kai A. Zverevo šansai žengti į dar vieną finalą – 35 proc.

Tuo tarpu antrajame pusfinalyje tarp dviejų legendų TOPsport ekspertai mato dar mažiau intrigos. Grunto karaliaus R. Nadalio šansai žengti tolyn yra vertinami 70 proc., o N. Djokovičiaus – 30 proc.

R. Nadalis yra laikomas visišku šio turnyro favoritu ir jo galimybės tapti čempionu yra vertinamos 65 proc. Tuo tarpu S. Tsitsipo galimybės vertinamos 20 proc., N. Djokovičiaus – 15 proc., o A. Zverevo – 10 proc.