Rimčiausias išbandymas Eurolygoje: „Žalgiriui“ – minimalūs šansai prieš Šaro „Barceloną“ ir prognozuojamas triuškinamas pralaimėjimas

Kauno „Žalgiris“ po pertraukos sugrįžta ant Eurolygos parketo ir tai darys kaip Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojas. Kauniečių Ispanijoje laukia kiti čempionai – vietinės taurės nugalėtojai „Barcelona“ krepšininkai.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savaitgalį finale susitvarkė su Madrido „Real“ ir mėgins sugrįžti į pergalingą kelią Eurolygoje. Katalonų šešių pergalių serija Eurolygoje buvo nutraukta, kai 86:88 buvo nusileista Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai, prieš pat šalies taurių pertrauką.

Tuo tarpu žalgiriečiai į Eurolygą sugrįžta po dar didesnės pertraukos. Po pralaimėjimo Vitorijos „Baskonia“ ekipai (68:81), žalgiriečių mačas su Belgrado „Crvena Zvezda“ buvo nukeltas ir Lietuvos čempionai turėjo tenkintis tik vietinio fronto rungtynėmis.

Tai bus vos antros Š. Jasikevičiaus rungtynės prieš kauniečius kaip vyriausiojo „Barcelona“ trenerio. Pirmasis susitikimas 72:63 pasibaigė „Barcos“ naudai ir nors pergalę šventė svečiai, pats Š. Jasikevičius buvo labai nepatenkintas savo auklėtinių žaidimu.

Nuo to laiko „Barcelona“ žaidimo kreivė tik kilo ir tai leidžia katalonams rikiuotis pirmoje turnyrinės lentelės vietoje su 17 pergalių ir 7 pralaimėjimais. Tuo tarpu pastarasis kauniečių pralaimėjimas ir atidėtos rungtynės su „Crvena Zvezda“ privertė žalgiriečius nukristi į devintąją poziciją su 13 pergalių ir 10 nesėkmių.

TOPsport lažybininkai nemano, jog žalgiriečiams pavyks  pakilti iš devintosios vietos šį vakarą. „Barcelona“ komandos šansai iškovoti pergalę vertinami net 80 proc., kai „Žalgirio“ – vos 20 proc. Spėjama, jog „Barcelona“ iškovos pergalę bent 21 taško skirtumu.