Rekordus gerinusi Lietuva – favoritė ir mūšyje su Kanada

By 2019-09-02 Lažybos

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo rekordiška pergale 101:47. Lietuva ne tik iškovojo didžiausią pergalę šalies istorijoje pasaulio čempionate, tačiau taip pat užfiksavo ir 14-ą didžiausią skirtumą pasaulio čempionatuose.

Tuo metu Kanados rinktinė buvo priversta pripažinti Australijos pranašumą. Pralaimėjimas čempionato starte pastatė Kanadą į nepatogią situaciją. Pralaimėjusi Lietuvai, Kanada turėtų tik teorinius šansus patekti į kitą etapą.

Jiems reikėtų, kad Australija nusileistų Senegalui, o Lietuva paskutiniame ture nugalėtų australus. Taip pat kanadiečiams reikėtų įveikti Senegalą. Tiesa, dar iki rungtynių pradžios bus aiškus Australijos ir Senegalo rungtynių rezultatas, tad kanadiečiai jau žinos ir jų galimus scenarijus. Jeigu australai laimės, o kanadiečiai pralaimės Lietuvai, bus aišku, kad į kitą etapą pateks Lietuva ir Australija.

Būtent tokį scenarijų prognozuoja ir TOPsport lažybininkai. Australijos pergalę prieš Senegalą lažybininkai vertina net 99 proc. Tuo metu mače tarp Lietuvos ir Kanados, favoritais yra laikomi lietuviai, tačiau ne taip žymiai.

Lietuvos rinktinės pergalės tikimybė yra vertinama 70 proc., o Kanados – 30 proc. Spėjama, kad lietuviai pergalę turėtų švęsti 3-6 taškų skirtumu.

Į pirmąsias Lietuvos rinktinės rungtynes žvelgti nėra tikslo, kadangi ten lietuviai tiesiog dominavo ir didelio pasipriešinimo nesulaukė. Štai Kanados pirmajame mūšyje buvo atskleista kur kas daugiau. Puikiais gynėjais pasižyminti Kanados rinktinė smarkiai kentėjo po krepšiu nuo australų aukštaūgių.

Negana to, prastai gynėsi ir Kanados antrosios linijos žaidėjai, kurie viską bandė kompensuoti puolimu. Kanados potencialas pasirodė trečiajame kėlinyje, kurį kanadiečiai laimėjo net 37:24. Vis dėlto, australai pasinaudojo savo patirtimi, o Kanada sugriuvo lemiamo ketvirčio metu.

Australai į Kanados krepšį įmetė net 50 taškų iš baudos aikštelės. Kanadiečiams iš 92 taškų tik 29 pelnė atsarginiai, o antrais šansais sugebėjo pelnyti tik 6 taškus. Tiesa, Kanada pelnė 22 taškus po varžovų klaidų ir 14 greitų atakų metu.

Dainiaus Adomaičio kariaunai teks saugotis greito kanadiečių žaidimo, tačiau net neabejojama, kad Nicko Nurse’o auklėtiniai nesuras jokių priešnuodžių prieš Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį. Trumpu atsarginių žaidėjų suoleliu pasižyminti Kanada gali būti priversta palikti Lietuvos rinktinės snaiperius ir dvigubinti ar net trigubinti lietuvių bokštus.

Tiesa, Lietuvos rinktinė prieš itin skylėtą Senegalo rinktinės gynybą iš toli metė ganėtinai vidutiniškai – 37 proc. tikslumu (7/19). Vis dėlto, toks pataikymas būtų priimtinas mače su Kanada, kas ir galėtų nulemti itin svarbią pergalę antrajame grupių ture.