Realiausias šansas kovoje dėl medalio? D. Rapšys – vienas favoritų 200 m finale

By 2021-07-26 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Jau šiąnakt Lietuva gali iškovoti pirmąjį medalį šių metų Tokijo Olimpinėse žaidynėse.

200 m laisvojo stiliaus finale kovos didžiausia Lietuvos viltis Danas Rapšys, kuris mėgins parvežti medalį į Lietuvą. Prastai Olimpinėse žaidynėse startavęs plaukikas reabilitavosi 200 m plaukime ir jau ruošiasi didžiajam finalui.

D. Rapšys pusfinalyje pademonstravo geresnį laiką negu atrankoje ir užėmęs trečiąją vietą žengę į finalą. Jis pusfinalyje į priekį praleido tik Duncaną Scottą bei Kieraną Smithą.

Tiesa, TOPsport ekspertai pastarojo plaukiko nelaiko rimtu varžovu D. Rapšiui ir K. Smithui finale prognozuoja tik septintąją vietą.

Dėl medalių, pasak TOPsport lažybininkų, turėtų kovoti jau minėtasis britas D. Scottas, taip pat iš Didžiosios Britanijos atvykęs Tomas Deanas, D. Rapšys ir korėjietis Sunwoo Hwangas.

Lietuvio šansai iškovoti aukso medalį vertinami tik 15 proc., o pagrindiniu favoritu pasidabinti aukščiausios prabos medaliu yra laikomas D. Scottas (40 proc.).

Pagal tikimybes iškovoti auksą D. Rapšys rikiuojasi trečioje vietoje. TOPsport ekspertai lietuvio galimybes šiame finale iškovoti bet kokios spalvos medalį vertina 60 proc.