R. Berankio iššūkis geriausiam pasaulio tenisininkui: ar gali lietuvis pridaryti problemų N. Djokovičiui?

Ričardas Berankis pagrindiniame „Western & Southern Open“ turnyro starte nukovė 57-ąją pasaulio raketė Tommy Paulą ir užsitikrinęs vietą antrajame turnyro etape užsitikrino ir kovą su pirmąja pasaulio rakete.

72-ąją vietą ATP reitinge užimtas lietuvis jau šį vakarą kovos su geriausiu pasaulio tenisininku Novaku Djokovičiumi. Iki šiol R. Berankis ir N. Djokovičius buvo susitikę tik kartą. 2013-aisiais „US Open“ turnyre tuomet lengvą pergalę šventė serbas R. Berankį įveikęs 6:1; 6:2; 6:2.

Tiesa, nors šiame susitikime absoliutus favoritas ir vėl yra N. Djokovičius, tačiau šį kartą teniso ekspertai laukia didesnio pasipriešinimo iš 30-mečio lietuvio.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog pirmasis setas pasibaigs N. Djokovičiaus naudai 6:3. Nors prognozuojama, kad lietuvis per mačą turėtų laimėti 6-7 geimus, neabejojama, kad trečio seto šiame mače neprireiks.

TOPsport ekspertai tikimybę, kad mačas truks daugiau negu du setai vertina 20 proc. Tikimybė, kad N. Djokovičius švęs pergalę 2:0 yra vertinama 80 proc.

Tikimybė, kad serbas keliaus į trečią turnyro etapą yra vertinama 95 proc., kai R. Berankio galimybės žengti tolyn yra vertinamos vos 5 proc., pasak TOPsport lažybininkų.