„Premier“ lygos intrigos: būsimi čempionai, kova dėl ketverto, išlikimo ir auksinio batelio

Nors didžiojo futbolo sezonas pasibaigė visai neseniai, o stipriausia Europos futbolo komanda buvo tituluota Miuncheno „Bayern“ triumfavusi Čempionų lygoje, atėjo ir vėl laikas išsiaiškinti, kas taps geriausia Anglijos „Premier“ lygos komanda.

Stipriausia nacionalinė futbolo lyga startuoja jau šį savaitgalį, o joje kaip niekada netrūksta intrigų: ar gali „Liverpool“ apginti čempionų titulą? Ar gali jį susigrąžinti „Manchester City“? Kaip seksis milijonus išleidusiai Londono „Chelsea“ bei tvirtą žingsnį į priekį praėjusį sezoną žengusiai „Manchester United“ ekipai? Ir kam visgi nepasiseks ir po sezono turės bent metams pamiršti „Premier“ lygą?

Tiesa, šį sezoną didelį faktorių ir vėl gali suvaidinti COVID-19 virusas, kuris gali iš rikiuotės išmesti bet kokio kalibro futbolininką. O būtent itin ilgu atsarginių žaidėjų suolu pasigirti galinti „Manchester City“ ir yra šio sezono favoritė.

Traumų praėjusį sezoną kamuotą „Man City“ šiais metais TOPsport lažybininkai laiko favoritais triumfuoti „Premier“ lygoje po vienerių metų pertraukos. Tiesa, „miestiečiai“ nebus žymūs favoritai, o tikimybė, kad Pepo Guardiolos auklėtiniai triumfuos stipriausioje Anglijos lygoje yra vertinama 45 proc.

TOPsport ekspertai dėl titulo laukia atkaklios kovos iš dviejų klubų ir dabartinių čempionų „Liverpool“ šansus vertina 30 proc. Tuo tarpu „Manchester United“ galimybės yra vertinamos 10 proc., o „Chelsea“ – 5 proc.

Net neabejojama, kad būtent šios keturios ekipos ir užims visas Čempionų lygos vietas, o labiausiai į TOP-4 pretenduoja prasibrauti Londono „Arsena“, kurios šansus TOPsport ekspertai vertina 30 proc. bei „Tottenham Hotspur“ ekipa, kurios šansai vertinami 25 proc.

TOPsport lažybininkai taip pat pamėgino nuspėti, kurios trys ekipos kris į „Championship“ pirmenybes pasibaigus sezonui. Daugiausiai šansų turi „West Brom“ ir „Fulham“, kurių galimybės kristi į antrąjį divizioną yra vertinamos 50 proc. Praėjusį sezoną per plauką išsigelbėjusi „Aston Villa“, pasak TOPsport ekspertų, turėtų šį sezoną atsisveikinti su „Premier“ lyga ir tokia tikimybė yra vertinama 35 proc.

Praėjusį sezoną dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo atkakliai kovojo Raheemas Sterlingas (20 įvarčių), Danny Ingsas (22), Pierre‘as-Emerickas Aubameyanggas (22) bei auksinį batelį iškovojęs Jamie Vardy (23).

Vis dėlto, pastarajam TOPsport ekspertai suteikia minimalius šansus pakartoti savo sėkmę – vos 5 proc. Realiausiu pretendentu iškovoti auksinį batelį yra vertinamas Mohamedas Salah, su 15 proc. bei P. Aubameyangas su 14 proc.

Prie favoritų taip pat priskiriami Harry Kane‘as (13 proc.), Sergio Aguero (11 proc.) bei lygos naujokas Timo Werneris (10 proc.)