„Premier“ lygos batalijos: auksinio batelio lenktynės, bandymas išlikti ir intrigą prarandanti kova dėl titulo

Viena stipriausių nacionalinių futbolo lygų pasaulyje „Premier“ lyga įgavo pagreitį ir jau persirito į antrąją sezono pusę. Užsidarius žaidėjų perėjimų langui paaiškėjo, kad nė vienas „Premier“ lygos klubas rinkos nesudrebino, o tai reiškia, kad jėgų pusiausvyra turėtų išlikti panaši, kaip ir pirmoje sezono dalyje.

Dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos jau buvo atidėtas ne vienas „Premier“ lygos mačas, o tai reiškia, kad tarp komandų yra ir 2 sužaistų mačų skirtumas, kas lems dvigubas savaites ir įtemptą tvarkaraštį. Po 21-o turo Anglijoje pirmauja praėjusio sezono vicečempionė „Manchester City“, kuri per 20 rungtynių turi 44 taškus. Jiems ant kulnų lipa vieni didžiausių priešų „Manchester United“ bei praėjusio sezono čempionė „Liverpool“. Šios ekipos sužaidė po 21 rungtynes ir atitinkamai turi 41 ir 40 taškų.

Stipriausiųjų ketvertą uždaro „Leicester“ su 39 taškais po 21 turo, o kiek netikėtai penktoje vietoje atsidūrė „West Ham“ su 35 taškais po 21 mačo. Kol kas „Premier“ lygoje stringa futbolo titanai „Tottenham“ (6 vieta, 33 taškai, 20 rungtynių), „Chelsea“ (7 vieta, 33 taškai, 21 rungtynės) bei „Arsenal“ (10 vieta, 31 taškas, 21 rungtynės).

Vis dėlto, visų futbolo sirgalių akys krypsta į lentelės viršų, kur verda įnirtinga kova dėl čempionų titulo. O būtent lentelės viršūnėje TOPsport lažybininkai mato mažai intrigos ir „Man City“ ekipą regi kaip ryškius favoritus susigrąžinti titulą. „Man City“ galimybės laimėti „Premier“ lygą po vieno sezono pertraukos yra vertinamos 70 proc. Nors šiuo metu ir trečioje vietoje, į duobę įkritusi „Liverpool“ regima kaip antros vietos laimėtoja, o jos šansai triumfuoti lygoje antrus metus iš eilės yra vertinami 20 proc.

Teorinius šansus triumfuoti turi ir „Man United“, su 5 proc. Dar prasčiau yra vertinamos „Spurs“ (2 proc.) ir „Leicester“ (1 proc.) ekipos.

Kur kas daugiau intrigos yra matoma dėl patekimo tarp 4 geriausių komandų, kurios keliauja į Čempionų lygą. Dėl „Man City“, „Liverpool“ ir „Man United“ TOPsport lažybininkai abejonių neturi, tačiau į ketvirtąją vietą pretendentų netrūksta. Kol kas favorite įšokti į Čempionų lygos traukinį yra laikoma „Leicester“ ekipa, kurios šansai yra vertinami 40 proc. Kiek prasčiau yra vertinama „Chelsea“ su 37 proc. bei „Spurs“ su 35 proc. Būtent šios trys ekipos ir turėtų varžytis dėl vietos geriausiųjų ketvertuke. Tuo tarpu šiuo metu penktoje vietoje esanti „West Ham“ turi vos 3 proc., pasak TOPsport ekspertų, prasibrauti tarp geriausiųjų ketverto.

TOPsport taip pat turi ir aiškius favoritus, kas po sezono kris į žemesnę lygą – „Championship“. Tokiomis komandomis turėtų tapti „Premier“ lygos dugne esančios „Sheffield United“, „West Brom“ ir „Fulham“. Pastarajai suteikiama daugiausiai šansų išsigelbėti – 25 proc. Daugiausiai šansų, kad „Fulham“ vietą tarp trijų prasčiausių komandų užimtų „Newcastle“. Pastarosios šansai iškristi į „Championship“ pirmenybes yra vertinami 20 proc.

TOPsport taip pat turi ir aiškų favoritą auksinio batelio lenktynėse. Juo tapo Mohamedas Salah, kurio šansai tapti rezultatyviausiu žaidėju yra vertinami 50 proc. Šiuo metu „Liverpool“ žvaigždė savo sąskaitoje turi 15 įvarčių. Nuo jo nedaug atsilieka ir „Spurs“ duetas: Harry Kane‘as bei Heung-Min Sonas – abu jie turi po 12 įvarčių. Tiesa, H. Kane‘as patyrė čiurnos traumą, o iš Pietų Korėjos kilęs H. Sonas be brito turėtų sulaukti mažiau progų pasižymėti. Dėl šios priežasties „Spurs“ lyderių šansai yra vertinami po 10 proc. Taip pat yra vertinamas ir „Leicester“ puolėjas Jamie Vardy, kuris šiuo metu yra įmušęs 11 įvarčių. Tiek pat įvarčių yra įmušę ir Patrickas Bamfordas, Bruno Fernandesas bei Dominicas Calvertas-Lewinas. Tačiau šios visos trijulės sportinės formos yra kiek kritusios, o pats J. Vardy yra traumuotas.