Prasidedančiame „Wimbledon“ turnyre – aiškūs favoritai ir niūrios prognozės R. Berankiui

By 2019-07-01 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Didžiausias metų teniso turnyras „Wimbledon“ jau startuoja, o jame pasiruošę susigrumti geriausi planetos tenisininkai.

Ant žolės jėgas išmėginsiantys tenisininkai susikaus dėl įspūdingų piniginių prizų. Anglijoje vykstančio „Wimbledon“ turnyro nugalėtojas gaus net 2,6 mln. eurų. Net gi tenisininkai iškritę pirmame raunde gaus po 50 tūkst. eurų.

Per pastaruosius penkerius metus net tris kartus čempionu tapo dabartinė pirmoji pasaulio raketė Novakas Djokovičius. 2017-aisiais titulą iškovojo legendinis Rogeris Federeris, o metais anksčiau – šį sezoną „Wimbledon“ vienetuose nesivaržantis Andy Murray.

Štai kitas legendinis tenisininkas Rafaelis Nadalis „Wimbledon“ turnyre netriumfavo jau nuo 2010-ųjų.

Būtent N. Djokovičius, R. Nadalis ir R. Federeris yra laikomi ryškiausiais favoritais triumfuoti šiais metais. TOPsport lažybininkai N. Djokovičiaus šansus iškovoti jau penktąjį titulą ir antrąjį iš eilės „Wimbledon“ turnyre, vertina 35 proc.

Rimčiausiu serbo konkurentu yra laikomas trečias reitinge žengiantis R. Federeris, kurio šansai yra vertinami 20 proc. Tuo metu R. Nadalio šansai sugrįžti į „Wimbledon“ viršūnę yra vertinami 15 proc.

Be šios trijulės, TOPsport lažybininkai gerai vertina ir kylančių teniso žvaigždžių Alexanderio Zverevo bei Stefanos Tsitsipo šansus. Vokiečio ir graiko šansai triumfuoti Didžiojoje Britanijoje yra vertinami po 7 proc.

Vienintelio Lietuvos atstovo Ričardo Berankio viltys ištrūkti iš pirmojo raundo yra vertinamos minimaliai. Vilnietis pirmame „Wimbledon“ raunde susigrums su 29-ąją pasaulio rakete Denisu Shapovalovu. Lietuvis „Wimbledon“ turnyre dukart yra pasiekęs antrąjį raundą.

Tuo metu jo varžovas tai yra padaręs tik kartą, tačiau jis yra devyniais metais jaunesnis už R. Berankį ir šiame turnyre yra varžęsis vos du kartus. Negana to, kanadietis yra 10 centimetrų aukštesnis už lietuvį ir yra įvardijamas, kaip ryškus šios poros favoritas.

R. Berankio šansai iškovoti pergalę šiame mače yra vertinami vos 10 proc., kai D. Šapovalovo – 90 proc. Jeigu lietuvis sugebės pateikti staigmeną, jis antrame „Wimbledon“ turnyro raunde susitiks su Bernardo Tomičiaus (96) bei Jo-Wilfriedo Tsonga (72) poros nugalėtoju.