Po staigmenų pasaulio čempionate – geresnės Lietuvos galimybės triumfuoti planetos pirmenybėse

Ketvirtoji FIBA pasaulio krepšinio čempionato diena pateikė itin daug staigmenų. Vokietija nusileido Dominikos Respublikai ir pasitraukė iš kovos dėl medalių, Graikija apsisunkino savo situaciją, kai nusileido brazilams, Juodkalnija prarado beveik visus šansus po pralaimėjimo Naujajai Zelandijai, o JAV tik po pratęsimo išsigelbėjo prieš Turkiją.

Tuo metu Lietuva mirtininkų grupėje žygiuoja itin užtikrintai. Lietuviai jau iškovojo didžiausią pergalę šalies istorijoje pasaulio čempionate, kai 101:47 sumindė Senegalą, o antrajame ture nepaliko vilčių ir Kanadai 92:69.

Po pirmųjų čempionato staigmenų paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinė antrajame etape kovos ne su Prancūzija ir Vokietija, o su Prancūzija ir Dominikos Respublika. Patekus į ketvirtfinalį iš pirmosios vietos daugėja šansų susitikti ne su Graikija, o su Turkija arba Brazilija. Vis dėlto, neužtikrintas JAV žaidimas gali dar labiau sujaukti kortas kovoje dėl ketvirtfinalio.

Būtent puiki Lietuvos rinktinės forma, stringantys čempionato favoritai ir sąlyginai lengvesnis kelias medalių link, privertė TOPsport lažybininkus pakeisti savo nuomonę dėl lietuvių.

Lyginant su prognozėmis prieš čempionatą, Lietuvos rinktinės šansai triumfuoti planetos pirmenybėse patrigubėjo, tačiau ir dabar jie siekia vos 0,5 proc.

Lietuvos rinktinė į priekį ir toliau praleidžia JAV, Serbiją, Prancūziją, Graikiją ir Ispaniją. Vis dėlto, lietuviai jau aplenkė australus, kurių šansai iki šiol buvo vertinami geriau.

Po graikų nesėkmės, TOPsport lažybininkai bronzos medalius jau kabina būsimiems Lietuvos varžovams prancūzams, o graikus nustūmė į ketvirtąją vietą.

Lietuvių galimybes ir kelią medalių link kaip reikiant pakoreguos paskutinis grupių etapo susitikimas. Jame TOPsport lažybininkai Dainiaus Adomaičio auklėtinius mato kaip nežymius favoritus prieš Australiją ir Lietuvos galimybes laimėti vertina 55 proc.

Pergalės atveju Lietuva į kitą etapą žengtų turėdama jau pergalę savo sąskaitoje ir pagerintų savo šansus kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje. Net neabejojama, kad kitame etape papildomą pergalę turės ir Prancūzija, kuri dar tik žais su Dominikos Respublika. Prancūzų šansai triumfuoti yra vertinami net 99,5 proc.