Po rezultatyviausių sezono rungtynių – geri „Žalgirio“ šansai Prancūzijoje

Kauno „Žalgirio“ ekipa praėjusią savaitę Eurolygoje sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, o jau šį vakarą mėgins pratęsti sėkmingą seriją Prancūzijoje. Namuose Berlyno ALBA sutriuškinę ir LKL pirmenybėse Vilniaus „Rytą“ nukovę žalgiriečiai mėgins antrą kartą šį sezoną įveikti Vilerbano ASVEL.

Keturias pergales per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojęs „Žalgiris“ ALBA krepšininkus sutriuškino 104:80, o tai padarė pataikydami fantastiškai iš toli. Kauniečiai realizavo 14 tritaškių iš 27 (51,9 proc.) ir nepaliko jokių šansų varžovams.

Štai vietinėse pirmenybėse prieš „Rytą“ žalgiriečiai taip pat gerai atakavo iš toli (12/27, 44 proc.), tačiau rungtynes laimėjo geros gynybos dėka. Kauniečiai praleido tik 61 tašką, o vilniečių lyderiui Arnui Butkevičiui leido pelnyti vos du taškus, kai Evaldui Kairiui – 4.

Būtent puikios gynybos dėka kauniečiai laimėjo ir namuose prieš ASVEL, kai šventė pergalę 70:56. Tuomet vienintelis ASVEL krepšininkas Tonye Jekiri pelnė dviženklį taškų skaičių, kai surinko 10. Vis dėlto Kaune nežaidė Theo Maledonas, Matthew Strazelis bei Adreianas Payne’as. Pastarasis šį sezoną per rungtynes renka po 10,6 taško, o palyginimui, šis trejetas praėjusią savaitę į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį kartu įmetė 40 taškų.

Fiziškumu bei geru žaidimu namuose išsiskirianti ASVEL šiuo metu yra pralaimėjusi penkis susitikimus iš eilės ir namuose rungtyniaus po trijų rungtynių iš eilės išvykose. Iš 8 iškovotų pergalių Eurolygoje ASVEL ekipa net 7 pasiekė žaisdami namuose. Iš viso ASVEL per 11 rungtynių namuose laimėjo 7 kartus ir nusileido tik Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“, Madrido „Real“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

ASVEL Prancūzijoje parklupdė abi Graikijos ekipas, Vitorijos „Baskonia“ ir net Maskvos CSKA.

Vis dėlto lažybininkai mano, kad būtent „Žalgiris“ šį vakarą turi daugiau šansų laimėti. Nežymia favorito etikete pažymėto „Žalgirio“ šansai yra vertinami 53 proc., kai ASVEL – 47 proc.

Lažybininkai spėja, kad rezultatyviausiu rungtynių žaidėju daugiausiai šansų turi tapti Zachas LeDay, Lukas Lekavičius bei Jockas Landale’as. Varžovų gretose geriausiai yra vertinamas jau minėtasis A. Payne’as.