Pirmame rimtame K. Maksvyčio išbandyme prognozuojama dar viena užtikrinta Lietuvos pergalė

By 2021-11-29 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atranką į pasaulio čempionatą pradėjo su naujuoju komandos vairininku – Kaziu Maksvyčiu.

Stratego debiutas rinktinėje neprisvilo ir lietuviai atrankoje į planetos pirmenybes startavo lengva pergale prieš Bulgariją – 89:69. Užtikrintai namuose atrodžiusi Lietuva jau pirmąjį kėlinį laimėjo 22:11, o per trečiąjį pridėjo dar papildomus 11 taškų prie persvaros ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 69:47.

Lietuvius į pergalę vedė 20 taškų surinkęs Osvaldas Olisevičius ir po 10 pridėję Gytis Masiulis bei Laurynas Birutis. Vis dėlto, šį vakarą Lietuvos rinktinės laukia rimtesnis iššūkis – Čekijos nacionalinė komanda.

Tiesa, Čekijos rinktinė atranką pradėjo nesėkme prieš Bosnijos ir Hercegovinos ekipą 90:97 ir kiek susikomplikavo savo padėtį. Žinoma, Čekijos rinktinė yra priversta verstis be savo didžiausių žvaigždžių – Janio Vesely be Tomašo Satoransky. Vis dėlto, net ir be jų čekai turi, ką pasiūlyti ir nebus lengvai stumdomas varžovas.

Lietuvos rinktinės gynėjams teks nemenkai padirbėti prieš Ispanijos lygoje „Morabanc“ ekipos garbę ginantį Davidą Jelineką. Atakuojantys gynėjas bosniams sumetė 31 tašką, realizuodamas 6 tritaškius iš 9 ir surinkdamas 29 taškus. Noros čekai pralaimėjo 7 taškų skirtumu, D. Jelineko +/- rodiklis buvo net +14.

Lietuviams teks saugotis ir dviejų Vokietijoje rungtyniaujančių krepšininkų: Martino Peterkos bei Ondrejaus Sehnalo. Braunšveigo „Lowen“ ekipos garbę ginantis čekų duetas bosnius kaip reikiant baudė iš toli.

Įžaidėjo pozicijoje rungtyniaujantis O. Senhalas pataikė 4 tritaškius 5 (14 taškų), o vidurio puolėjas M. Peterka realizavo 2 tolimus metimus iš 3 (16 taškų). Iš viso čekai pataikė 14 tritaškių iš 27 ir pasiekė 51,9% tikslumą.

Čekai pagal tritaškių procentą, po pirmojo turo, rikiuojasi trečioje vietoje. Tiesa, lietuviai nuo jų ne daug ir atsilieka. K. Maksvyčio auklėtiniai į bulgarų krepšį sumetė 11 tritaškių iš 24 (45,8%) ir su tais pačiais bulgarais dalinasi 5-6 vietas pagal taiklumą.

Nepaisant gerų statistinių Čekijos rinktinės skaičių, TOPsport ekspertai nemano, jog šiuo metu pasaulio čempionato atrankos F grupės trečioji vieta sugebės mesti rimtesnį iššūkį svečiams iš Lietuvos.

TOPsport lažybininkai Lietuvos rinktinės galimybes vertina 75 proc., kai Čekijos rinktinės šansai vertinami 25 proc.