Perrašinėjama Lietuvos futbolo istorija: ar gali V. Dambrauskas prasibrauti į Čempionų lygą?

By 2021-08-18 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Razgardo „Ludogorec“ komandos vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas perrašinėja Lietuvos futbolo istoriją. 44-erių specialistas taps pirmu lietuviu treneriu, kurio vadovaujama komanda žais UEFA turnyro grupių etape.

V. Dambrausko vadovaujama „Ludogorec“ ekipa Čempionų lygos atrankos trečiajame etape po 11 m baudinių serijos įveikė favorite laikytą Pirėjo „Olympiakos“ ir pateko į paskutinį atrankos etapą. Ši pergalė lėmė, kad net jeigu Bulgarijos čempionai ir suklups lemiame etape, jie vis tiek žaistų Europos lygos grupių etape.

Vis dėlto, V. Dambrausko tikslas yra žengti į stipriausią senojo žemyno klubinį turnyrą, tačiau, kad tai taptų realybe, „Ludogorec“ ekipai teks įveikti Švedijos čempionę „Malmo“. Lietuvis prieš rimtai nusiteikusią skandinavų milžinę yra susitikęs 2015-aisiais, kai dar treniravo Vilniaus „Žalgirį“. Tuomet išvykoje rungtynės pasibaigė taikiai 0:0, tačiau Lietuvos sostinėje pergalę šventė svečiai 1:0.

„Ludogorec“ ir „Malmo“ ekipų serija taip pat prasidės Švedijoje ir V. Dambrausko vadovaujama ekipa ir šį kartą bus poros autsaiderė. TOPsport ekspertai „Ludogorec“ ekipos šansus iškovoti pergalę Švedijoje vertina 25 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 30 proc., o „Malmo“ ekipos galimybes seriją pradėti pergalingai – 45 proc.

TOPsport lažybininkai nemano, kad į visus klausimus bus atsakyta Švedijoje ir į Bulgariją „Ludogorec“ turėtų grįžti su vieno įvarčio deficitu.

Tiesa, vertinant komandų šansus žengti į grupių etapą, jie yra beveik identiški. „Ludogorec“ tikimybė žaisti Čempionų lygos grupių etape yra vertinama 49 proc., kai „Malmo“ – 51 proc.